Aplicația care te plătește să faci mișcare

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 5 iunie 2016

bitwalking2_1

O aplicație pe telefon numără și verifică pașii userilor, aceștia câștigând aproximativ 1 BW$ (Bitwalk) pentru 10.000 de pași. La început, userii vor avea șansa să cheltuiască într-un magazin online ceea ce câștigă sau să schimbe în bani.

Fondatorii proiectului, Nissan Bahar și Franky Imbesi, au primit finanțare de mai mult de 10 milioane de dolari, în special de la investitori japonezi, pentru a lansa moneda și pentru a crea banca prin care vor fi verificate transferurile și pașii utilizatorilor.

Dolarii Bitwalk vor putea fi câștigați prin mișcare, spre deosebire de alte valute, precum Bitcoin.

Gigantul japonez Murata lucrează la o brățară, ca alternativă a utilizării unui smartphone, care va arăta câți dolari Bitwalk a strâns persoana care o poartă.

Producătorii de încălțăminte sunt gata să accepte moneda, iar o mare bancă britanică este în negocieri pentru a intra într-un parteneriat cu unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Marea Britanie de anul viitor.

Ideea din spatele Bitwalking este de a profita de trendul aplicațiilor de fitness, oferind un motiv în plus pentru a rămâne în formă.

Schema la nivel global este de a forma parteneriate cu branduri de produse sportive, servicii medicale, companii de asigurări de sănătate, grupuri de activiști eco și firme de publicitate, care ar putea primi informații unice despre publicul lor țintă.

În viitor, angajatorii ar putea fi invitați să ia parte la o schemă, prin care s-ar putea oferi angajaților un bonus pentru a-i încuraja să facă mișcare.

În țările dezvoltate, o persoană obișnuită ar câștiga în jur de 15 monede pe lună, dar dezvoltatorii speră că în țările sărace, unde oamenii trebuie să meargă kilometri pe jos către locul de muncă, școală și nu numai, Bitwalking ar putea schimba vieți.

Salim Adam merge aproximativ zece kilometri pe zi până la liceul unde lucrează ca profesor, în Malawi. Având în vedere numărul de kilometri parcurși de acesta până la locul de muncă, folosirea acestei aplicații i-ar putea dubla salariul actual, care este de doar 26 de dolari, scrie BBC.

Aplicația Go! pentru iOS și Android va fi disponibilă la început doar anumitor țări, inclusiv Marea Britanie, Japonia, Malawi și Kenya, pentru a le oferi producătorilor ocazia să rezolve problemele care ar putea să apară.

Ideea nu este însă cu totul nouă. Mai multe companii au încercat să lege exercițiile cu primirea de recompense, dar majoritatea au avut probleme cu înregistrarea nivelului de activitate pentru a evita trișorii. Cu toate că Bitwalking nu a dezvăluit algoritmul folosit pentru a verifica numărul de pași, anunță că folosește poziția telefonul pe GPS și conexiunile wi-fi pentru a calcula distanța parcursă.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!