Aplicație cu informații despre zboruri

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 31 octombrie 2014

Compania Aeroporturi Bucureşti a lansat o aplicaţie de mobil destinată pasagerilor care utilizează serviciile Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, prin care sunt furnizate informaţii despre zboruri, porţile de îmbarcare, poziţionarea spaţiilor comerciale sau traseul către aerogară. „Prin intermediul acestei aplicaţii, denumită Henri AppPort, pasagerii pot afla informaţii în timp real despre statusul fiecărei curse aeriene programate să decoleze şi să aterizeze pe Aeroportul Henri Coandă, având totodată posibilitatea de a identifica pe harta aeroportului care sunt ghişeele de check in şi porţile de îmbarcare repartizate fiecărui zbor. De asemenea, aplicaţia prezintă utilizatorilor poziţionarea pe hartă a magazinelor şi spaţiilor de servicii (farmacie, frizerie, standuri de ziare etc.), dar şi reducerile şi ofertele din restaurante şi cafenele”, se arată într-un comunicat al companiei care administrează aeroporturile Capitalei, potrivit Mediafax.

Pasagerii mai pot afla, prin intermediul aplicaţiei, care este traseul cel mai scurt către Aeroportul Henri Coandă, starea vremii în Bucureşti, dar şi în oraşul de destinaţie.

Traficul aerian pe cele două aeroporturi din Bucureşti a crescut cu 7,7% în primele nouă luni, la 6,31 milioane pasageri, a anunţat administratorul aerogărilor, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care estimează că la nivelul întregului an va fi înregistrat un trafic în urcare de la 7,6 milioane pasageri la 8 milioane pasageri.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!