Aplicație pe mobil destinată românilor din străinătate

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora, Utilităţi pe data 23 noiembrie 2015

uk_aplicatia-myro

Aplicația pe mobil myRO, destinată tuturor românilor din străinătate, a fost lansată de tineri care au părăsit România și își propune să le ușureze viața de zi cu zi compatrioților care locuiesc în alte țări.

Aplicația myRO a fost lansată de un start-up românesc care își propune să răspundă unei nevoi primare identificate de toți cei care pleacă în străinătate: „Pe cine suni când ai nevoie de ceva?”

„Ai nevoie de un doctor, avocat, mecanic sau contabil în străinătate, cu siguranță îți e mai ușor să lucrezi și să negociezi cu un român.” Exact așa s-au gândit Alina Balațchi și Radu Ailincăi, fondatorii aplicației myRO. „Împreună cu o echipă de profesioniști cu profiluri diverse, dar cu aceleași nevoi, au început dezvoltarea aplicației myRO, care-și propune să fie un loc de întâlnire a cererii și ofertei de servicii oferite și utilizate de românii din diaspora pentru conaționali, în cât mai multe țări în care există o comunitate considerabilă”, se arată într-un comunicat citat de Mediafax.

 

Oricine poate publica un anunț

În prezent, aplicația myRO are doar câteva secțiuni (servicii, anunțuri și evenimente), însă a fost concepută într-un mod flexibil și poate fi adaptată celor mai diverse cerințe. Oricine accesează myRO și își creează un cont are posibilitatea de a înregistra și publica propriul serviciu sau anunț.

—————————————

„Se dorește a fi un loc de întâlnire a serviciilor disponibile deocamdată pe site-uri și social media pentru diversele comunități românești din străinătate. Vrem să ajutăm diaspora românească și să o aducem mai aproape, printr-o aplicație modernă și extrem de utilă.”

Bianca Ioniță, marketing manager la myRO

—————————————

Aplicația, disponibilă atât pe Google Play, cât și în App Store, a fost descărcată deja de mai mult de 5.000 persoane și numărul de utilizatori înregistrați și activi este de peste 400.

Echipa care a creat această aplicație a ajuns la 28 membri, în mare parte profesioniști români care lucrează în diferite arii de business din Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Qatar, SUA și Japonia.

myRO preconizează că numărul descărcărilor va depăși 750.000 în următorii trei ani în toate țările vizate – cele în care numărul de români depășește 5.000 de persoane -, reprezentând aproximativ 20% din numărul românilor plecați în străinătate.

În ceea ce privește generarea de venituri, pentru moment, proiectul își propune „să se hrănească” cu energia echipei ce vine cu un background variat și o expertiză în business dezvoltată în diverse domenii. În câțiva ani, când comunitatea myRO va evolua într-o platformă utilă și din ce în ce mai accesată, echipa care a dezvoltat această aplicație își va pune și problema generării de venituri, potrivit comunicatului.

 

Echipa myRO vrea schimbarea imaginii diasporei

Echipa myRO este formată din tineri care lucrează în domenii ca banking, IT, trading, marketing, consultanță și design din companii multinaționale. Echipa crede, de asemenea, că este important să contribuie la schimbarea imaginii diasporei, care este percepută ca o masă de migranți.

—————————————

„În prezent, încercăm să extindem ideile și proiectele grupului și spre alte piețe. De exemplu, am lansat recent varianta dedicată comunității poloneze din diaspora, myPL. Ne propunem ca și alte comunități să aibă acces la aplicații asemănătoare, urmărind bineînțeles o grafică a migrației. În acest sens, studiem oportunitățile create de valul recent de imigranți vorbitori de limba arabă, care au ajuns în Europa de Est și în Germania.”

Bogdan Gogu, Senior Advisor al companiei care a dezvoltat aplicația

—————————————

Cu sediul în Londra, Opes Ltd., companie sub umbrela căreia a fost dezvoltată aplicația, a fost înființată la inițiativa unui grup de profesioniști români și acoperă, prin proiectele promovate, diferite arii de business: financiar, consultanță, real estate, recrutare, IT, organizări evenimente și fashion.

Aplicația poate fi descărcată căutând myRo în App Store, Google Play și accesând link-urile de pe www.opes.co.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!