Aplicație pentru românii care pleacă în străinătate (video)

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Diaspora în lume pe data 15 mai 2016

MAE_aplicatia Calatoreste in siguranta

Ministerul de Externe amintește românilor care călătoresc în străinătate că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în App Store și Google Play), care oferă informații, sfaturi în cazul pierderii actelor și posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situații speciale, informează Mediafax.

Aplicația „Călătorește în siguranță” este utilă în următoarele situații: 1. Alertă în caz că apare vreun pericol în țara respectivă. Se setează țara în care călătorești (fie manual, fie automat). Se poate activa și alerta prin SMS. 2. Procedurile în caz de accident, îmbolnăvire sau în cazul pierderii sau furtului de documente. 3. Informații de călătorie utile, din toate statele lumii. 4. Alertele de călătorie sunt valabile doar în străinătate, nu și în România.

În cazul în care nu este folosită aplicația, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro, unde se postează anunțuri de călătorie în timp real.

Un astfel de anunț, care poate fi primit prin aplicație sau poate fi citit pe pagina web, este adresat turiștilor români aflați în Austria.

Potrivit unui comunicat MAE, în contextul demersurilor împotriva traficanților și a migrației ilegale, Poliția austriacă a reluat controalele temporare ale vehiculelor la frontiera cu Ungaria, care vor fi efectuate prin sondaj.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!