Aproape 1.800 de locuri de muncă în Europa

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Diaspora în lume, Locuri de muncă pe data 22 ianuarie 2016

Aproape 1.800 de locuri de muncă sunt disponibile în Spațiul Economic European, cele mai multe fiind anunțate de angajatori din Spania, Danemarca, Marea Britanie și Germania, în agricultură, asistență socială și asistență medicală.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), în rețeaua europeană de ocupare, Eures, sunt publicate 1.798 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European, pentru care pot opta și cetățenii români.

Aproape jumătate dintre posturile vacante (801) sunt în Spania, 800 sunt pentru muncitori necalificați în agricultură și un post de maseur.

Alte 430 de locuri de muncă sunt anunțate de angajatori din Danemarca, 400 fiind pentru culegători de mazăre și 30 pentru culegători de căpșune.

 

345 de posturi în UK

Agenții economici din Marea Britanie au vacante alte 345 de locuri de muncă. În această țară se caută: 205 îngrijitori de persoane, 60 de infirmieri, 60 de asistenți medicali și 20 de asistenți medicali generaliști.

În Germania sunt anunțate 125 de locuri de muncă: 50 asistenți medicali generaliști, 15 factori poștali, 13 bucătari, 11 ospătari, 10 barmani, 10 persoane în gastronomia de sistem, cinci asistenți manager, cinci electricieni industriali, doi mecanici industriali și câte un mecanic (mașini prelucrare cauciuc și mase plastice), brutar, electrician, mecanic auto (camioane).

Locuri de muncă neocupate sunt și în Suedia (55), angajatorii din această țară dorind să recruteze 20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto și 10 tinichigii auto.

De asemenea, Slovacia caută 30 de șoferi de autocamion transport internațional, Ungaria recrutează șase mecanici agricoli, Polonia, un dezvoltator internet și un programator aplicație (PHP developer), Norvegia caută un doctorand și un postdoctorand în Departamentul biomedical, Belgia – un proiectant construcții metalice, Irlanda – un tehnician.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot consulta ofertele accesând portalul Eures național, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenției județene pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau reședință, unde consilierul Eures îi poate îndruma.

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!