Aproape 40 de români, ucişi de droguri în 2013

Articol publicat in sectiunea Social pe data 7 noiembrie 2014

drug addict

Aproape 40 de persoane au murit din cauza drogurilor în 2013, la nivel naţional, se arată în Raportul naţional privind situaţia drogurilor 2014, întocmit de Agenţia Naţională Antidrog (ANA).

Potrivit sursei citate, în 2013, Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) a raportat 30 de decese cauzate în mod direct de consumul de stupefiante. Dintre acestea, 28 au avut loc în Bucureşti şi câte unul în judeţele Ilfov şi Arad.

Tot anul trecut au fost identificate de către medicii legişti şi nouă cazuri în care moartea, chiar dacă a survenit din alte cauze, s-a dovedit că a avut legătură cu consumul de droguri.

În acelaşi timp, potrivit ANA, în 2013, 1.054 de consumatori de droguri injectabile au contactat boli infecţioase, numărul acestora menţinându-se aproximativ egal cu cel înregistrat în 2012, când au fost 1.110 cazuri, şi în 2011, când au fost luate în evidenţă 934 de situaţii de acest fel.

Consumul de marijuana a explodat şi comportamentul toxicomanilor s-a schimbat, devenind haotic; în acelaşi timp se înregistrează şi o creştere importantă a cazurilor de pacienţi dependenţi cu tulburări de comportament şi agresivi, a declarat medicul Cristina Hudiţă, managerul Centrului de Evaluare şi Tratament al Toxico-dependenţelor pentru Tineri „Sfântul Stelian” din București.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!