Arabi la Dinamo?

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 17 martie 2014

526 ionut negoitaIonuţ Negoiţă a spus că doreşte să cedeze din acţiunile pe care le deţine la Dinamo unui om de afaceri care ar fi interesat să investească la club. “Pot renunţa şi la 51% din club, nu ar fi o problemă pentru mine”, declara actualul investitor de la Dinamo.

În primăvara lui 2012 el a cumpărat acţiunile lui Nicolae Badea şi ale lui Dragoş Săvulescu şi a devenit acţionar majoritar al SC Dinamo 1948 SA, cu 88, 88%. Apoi a efectuat o majorare de capital şi şi-a dus partea la 94 % din acţiuni. Totuşi, i-a fost din ce în ce mai greu să susţină cheltuielile clubului, mai ales că în momentul în care a preluat clubul, acesta şi-a asumat şi plata datoriilor către bănci, stat şi terţi. Conform declarațiilor sale, Dinamo l-ar costa aprocimativ 700.000 euro pe lună.

Negoiţă caută un om alături de care să continue investiţia. Doritori nu prea sunt, însă se pare că un om de afaceri a luat legătura cu conducerea şi s-a arătat interesat să preia Dinamo. A cerut mai multe acte și s-a arătat interesat și de situaţia stadionului din “Ştefan cel Mare”.

Omul de afaceri este de origine arabă şi are legături extrem de strânse cu patronul celor de la Manchester City, şeicul Mansour bin Zayed, cel mai bogat om din fotbalul englez cu o avere estimată de presa de specialitate de peste 20 de miliarde de lire sterline.

Arabii au transmis că vor comanda un audit, iar în funcţie de datoriile clubului vor înainta o ofertă pentru a cumpăra clubul. Suma pe care sunt dispuși să o plătească se învârte în jurul a 15 milioane de euro.

“Vom vedea ce va fi. Nu ştiu dacă sunt negocieri sau un simplu interes, dar ce pot să spun oficial este că e un partener potent financiar căruia aş putea să-i cedez o parte din acţiuni şi împreună să scoatem clubul din impasul financiar în care se află”, a spus Ionuț Negoiță, nedorind să ofere presei mai multe amănunte.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!