Arădenii pot primi bucăți din gazon

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 22 aprilie 2016

626 stadion utaArădenii care doresc vor primi bucăţi din actualul gazon al stadionului din Arad, a anunţat primarul Gheorghe Falcă în cadrul unei vizite pe şantierul de modernizare a stadionului Francisc Neuman, efectuată cu ocazia împlinirii a 71 de ani de la înfiinţarea clubului.

Pentru că noul stadion Francisc Neumann va avea un gazon nou, actualul gazon va fi tuns iar apoi parcelat în bucăţi de 50/50 cm care vor fi donate arădenilor ce vor să păstreze ca amintire o bucată din gazonul de pe fosta arenă UTA, pe care s-au disputat atâtea meciuri care au bucurat miile de fani ai formaţiei supranumite „Bătrâna Doamnă”.

„Astăzi se împlinesc 71 de ani de la constituirea clubului de fotbal UTA, le urăm succes şi la mulţi ani, ne bucurăm de evoluţia clubului. Am făcut o propunere pentru că noi vom schimba integral gazonul în cadrul lucrărilor de reconstucţie, de aceea acest gazon existent în acest moment va fi parcelat din jumătate în jumătate de metru şi o să-l donăm iubitorilor fotbalului arădean. Prima dată o să donăm din acest gazon jucătorilor şi antrenorilor care au jucat pe acest teren şi, evident, în partea a doua, publicului care a sprijinit întotdeauna echipa de fotbal UTA. Această procedură sperăm să o începem peste 2-3 săptămâni, astfel încât într-o lună de zile să finalizăm transferul acestui gazon al vechiului stadion UTA pentru a aduce un nou gazon pentru noul Stadion UTA-Francisc Neuman”, a declarat presei primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Cei interesaţi trebuie să se adreseze Primăriei Municipiului Arad.

„Surpriza a fost că până în acest moment s-au turnat 15.000 metri liniari de piloni pentru acest stadion şi peste 5.000 metri cubi de beton, astfel încât stadionul este astăzi în avans faţă de graficul pe care compania care lucrează la acest stadion l-a prezentat primăriei”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Echipa de fotbal UTA a fost creată pe 18 aprilie 1945 de către baronul Francisc Neuman, considerat unul dintre cei mai de succes industriaşi arădeni, care deţinea, printre altele Fabrica de Spirt şi Drojdie şi Întreprinderea de Textile Arad, în apropierea căreia se află stadionul.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!