În arbitru cu nuiaua, în animal cu țigara…

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 14 noiembrie 2014

558 puiestiFotbalul judeţean oferă la fiecare etapă tot felul de scene surprinzătoare, unele simpatice, însă, din păcate, predomină cele comise cu violenţă ale căror protagonişti sunt jucătorii, oficialii şi de multe ori finanţatorii echipelor. Victimele cele mai întâlnite ale acestor violențe sunt brigăzile de arbitri, însă la meciul dintre FC Puieşti şi Petrolul Berca, din etapa a 10-a a Ligii a IV-a Buzău, 3-2, disputat în ultima zi a lunii octombrie, lucrurile s-au schimbat puțin. Pe scurt, unul dintre conducătorii gazdelor a agresat o vacă după ce agresase deja tușierul!

Minutele de prelungiri ale ceea ce poate fi socotit derby-ul rundei din Liga a IV-a Buzău l-au scos la rampă pe patronul formaţiei FC Puieşti. Nemulţumit de o decizie luată de brigada de arbitri şi extrem de nervos, Gelu Preda l-a lovit cu o nuia pe arbitrul asistent. Gestul s-a petrecut chiar în ultimele minute ale jocului, când jucătorii săi alergau din răsputeri pentru a menţine rezultatul pozitiv, 3-2, după ce în minutul 67 conduceau cu 3-0.

Patronul a rupt o creangă dintr-un copac, a înaintat în direcţia arbitrului asistent Eugen Alexandru şi, fără ca acesta să știe ce urma, în momentul în care a ajuns în spatele său a început să-l lovească de peste gard cu nuiaua în cap. Văzând incidentul, centralul partidei, Cătălin Vulpe, a mers la colegul său şi, după o consultare, a decis ca partida să continue, mai ales că mai erau doar câteva minute de jucat.

Finanţatorul celor de la Puieşti, suspendat la acest joc şi care a urmărit meciul de după gard, nu s-a oprit aici și a avut un comportament greu de descris şi faţă de un animal nevinovat. Preda şi-a vărsat nervii pe o vacă aflată în apropierea sa. Pentru că aceasta tot venea spre el, a încercat mai întâi s-o frigă cu ţigara, iar în cele din urmă, chiar sub privirile unor poliţişti râdeau de mama focului, a lovit-o cu o sticlă de plastic.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!