Are Mutu datorii la Fisc?

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 26 iunie 2015

587 mutuPresa din România a publicat un material în care susține că Adrian Mutu are noi probleme. Fotbalistul care a declarat că se va retrage, dar care va reveni la Pune City FC, echipa indiană cu care are contract, în finalul acestui an calendaristic, ar avea, potrivit informațiilor citate, datorii de un milion de euro la Fiscul englez, datorii acumulate în perioada 2003-2007, când fotbalistul român a evoluat la Chelsea. Sursele Libertatea susțin că datoria lui Mutu se ridică la 4.828.078 lei, adică peste un milion de euro, iar conturile lui Mutu din România au fost blocate, ca urmare a conlucrării dintre Fiscul englez și cel din România.

Mutu ar fi contestat deja procedurile de executare silită, însă Judecătoria din București nu a admis apelul făcut de avocații lui Mutu, bazat pe faptul că datoriile s-au prescris. Actele de la dosar susțin că datoriile ar fi fost create în perioada 2003-2007 (când Mutu a jucat la Chelsea, a fost suspendat pentru consum de cocaină și a trecut, apoi, la Fiorentina), iar judecătorii au decis că Mutu trebuie să își plătească datoriile. În condițiile în care salariul lui Mutu la Pune este cotat undeva la 500.000 de euro, e clar că fotbalistul român are probleme financiare din ce în ce mai mari, fiind clar că românul va trebui să achite suma datorată în cel mai scurt timp.

Perioada petrecută la Chelsea a fost una dintre cele mai negre din cariera lui Mutu. Deși a marcat 10 goluri în 38 de meciuri pentru londonezi, Mutu a fost suspendat după doar un an, în urma unui test pozitiv la cocaină. Suspendat pentru 7 luni, atacantul român a fost exclus din lot de către Chelsea, iar contractul i-a fost reziliat, urmând să achite și daune de imagine. După ce a semnat cu Juventus, Mutu a fost dat în judecată de către echipa engleză, care i-a cerut daune de 17 milioane de euro, iar după ani de judecată la TAS, Juve și Livorno au fost scutite de plata taxelor, iar atacantul român a rămas singurul care trebuie să plătească această compensație.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!