Are sens să faci o verificare a istoricului când cumperi o maşină?

Articol publicat in sectiunea Auto pe data 25 august 2015

UK-car-check_1

Nu este deloc uşor să găseşti maşina ideală. Însă, chiar şi atunci când crezi că ai dat de ea, mai sunt verificări pe care le poţi face. Sunt multe companii care fac verificări ale istoricului maşinii şi este indicat să faci o astfel de verificare chiar şi atunci când proprietarul sau trader-ul de maşini la mâna a doua spune că e făcută deja. Mai degrabă dai câteva lire acum, decât să-ţi pară rău mai târziu.

Cea mai simplă verificare a istoricului maşinii (HPI check) îţi va spune marca, modelul şi îţi va confirma că acel număr de înmatriculare corespunde cu maşina descrisă. Verificările mai avansate, care costă un pic mai mult, îţi vor spune şi VIN-ul maşinii (codul de pe şasiu), o modalitate mult mai sigură de identificare. La maşinile moderne, codul VIN se găseşte de regulă în colţul stânga jos al parbrizului şi nu este uşor pentru hoţi să schimbe acel număr sau să ascundă adevărata identitate a maşinii.

Pe lângă VIN, o bună verificare îţi va spune şi dacă maşina a fost la un moment dat furată, dacă a fost reparată în urma unui accident sau dacă mai sunt încă rate de plătit pe ea. Stricăciunile cauzate de accidente sunt împărţite în patru categorii, pornind de la categoria D, unde intră cele mai superficiale îndoituri şi zgârieturi. La categoria C, daunele sunt ceva mai mari, însă compania de asigurări a găsit că este mai ieftin s-o repare. Aceste maşini sunt de regulă mai ieftine decât cele fără daune pentru a compensa faptul că a fost reparată şi datorită costului mai ridicat la asigurare.

Un vehicul care a suferit daune care intră în categoria B este unul ce, în opinia asiguratorului, nu mai poate fi reparat, dar la care se pot recupera părţi pentru a fi folosite pe alte maşini. Maşinile înscrise în categoria A sunt daune totale, care trebuie date la fier vechi. Mai există, de fapt, şi a cincea categorie, F, în care intră vehiculele avariate de incendiu.

Dacă mai sunt rate de plătit pe o maşină, chiar în cazul unei achiziţii, vânzătorul n-ar fi trebuit s-o vândă pentru că maşina aparţinea legal companiei de finanţare. Într-o asemenea situaţie, compania de finanţare poate prelua maşina, iar cumpărătorul rămâne păgubit, putând să-şi mai recupereze banii doar de la vânzător.

Alte detalii care apar la o verificare sunt culoarea maşinii, capacitatea şi tipul motorului şi data de primă înmatriculare.

Pe lângă o astfel de verificare, se poate contacta şi DVLA-ul (Driver and Vehicle Licensing Agency) care păstrează detalii amănunţite despre toate maşinile în circulaţie. Aceste informaţii pot fi accesate pe site-ul lor sau sunând la 090.6185.8585. Vei avea nevoie de numărul de înregistrare al maşinii şi de numărul de referinţă de pe documentul de înregistrare al autoturismului (V5C) sau de numărul de testare de la un MOT (verificarea tehnică periodică).

De la DVLA se poate solicita şi un istoric al MOT-ului în care vor fi indicate datele testărilor, când MOT-urile au eşuat, precum şi numărul de mile de la bord la fiecare testare.

Coroborate, toate aceste informaţii obţinute ar trebui să corespundă în totalitate cu ceea ce prezintă vânzătorul. Dacă există cea mai mică suspiciune că ceva nu este în regulă, cel mai bine e să cauţi altă maşină. Din fericire, piaţa auto britanică este foarte bogată.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!