Arestată pentru că şi-ar fi vândut copilul nou-născut

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 23 octombrie 2015

uk_romanca-bebelus-vandut1

O româncă este acuzată că şi-a vândut copilul de şase săptămâni unui cuplu din Marea Britanie, în schimbul sumei de £11.000. Tânăra de numai 19 ani infirmă acest lucru, explicând că totul este o neînţelegere.

Potrivit The Guardian, tânăra este acuzată că a vrut să îşi vândă fiul unui cuplu spaniol, rezident în Marea Britanie, în schimbul sumei de 11.000 de lire sterline, în timp ce posta fotografii cu micuţul pe Facebook şi îşi exprima public iubirea faţă de propriul fiu. Cuplul spaniol a fost şi el reţinut de autorităţi.

După ce a fost prinsă de poliţie, tânără a spus că a fost nevoită să lase bebeluşul, care are doar 6 săptămâni, la o familie din Cardiff din cauza faptului că avea probleme cu tatăl micuţului, care este dependent de droguri.

Într-un interviu acordat publicaţiei Daily Mail, românca a afirmat că acuzaţiile aduse sunt „nişte minciuni oribile”. „Nu am vrut să aibă nicio legătură cu tatăl lui din cauza stilului de viaţă şi a comportamentului agresiv pe care acesta îl are”, a spus femeia, care locuieşte în Spania din 2012.

„El se droghează şi nu are niciun viitor”, a mai spus femeia, adăugând că acuzaţiile aduse sunt minciuni.

Tânăra a precizat că, în ciuda acuzaţiilor aduse, singura infracţiune pe care a comis-o e reprezentată de falsificarea certificatului de naştere, prin înregistrarea copilului ca fiind fiul unui prieten spaniol.

Ea mai susţine că a falsificat certificatul pentru ca tatăl copilului să nu aibă nici un drept asupra custodiei sau modului în care îl va creşte pe cel mic. 

Totuşi, informaţiile oferite de româncă nu se potrivesc cu cele oferite politiştilor spanioli, aceştia anunţând că investigaţia a pornit după ce femeia le-a spus că bebeluşul ei ar fi murit în Marea Britanie, în timpul unei operații făcute într-un spital din Ţara Galilor, datorită unei răni la o venă.

Poliţiştii spanioli s-au arătat neîncrezători în povestea prezentată de româncă şi, împreună cu politiştii britanici, au reuşit să găsească bebeluşul, care se află acum în grija Serviciilor Sociale din Marea Britanie.

—————————————

Conform poliţiei spaniole, copiii sunt vânduţi pe piaţa neagră cu sume ce variază între £2.000 şi £11.000, sugerând că o astfel de sumă e posibil să fi primit şi tânăra româncă în acest caz.

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!