Arestați pentru furturi din buzunare

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 8 mai 2015

Douăzeci și unu de cetățeni români de etnie romă au fost arestați preventiv în Roma, după ce au fost surprinși în flagrant, în cursul operațiunilor de ordine publică efectuate de 1 mai, comițând furturi din buzunare, anunță autoritățile italiene, potrivit site-ului ziarului La Repubblica, citate de Mediafax.

Autoritățile italiene au luat măsuri speciale de ordine în cursul zilei de 1 mai, când în centrul Romei au avut loc mai multe concerte la care au participat 700.000 de persoane.

În cursul operațiunilor de combatere a infracționalității în zonele frecventate de turiști și în mijloacele de transport, au fost reținute și ulterior arestate preventiv 91 de persoane suspectate de trafic de droguri, furturi din buzunare și din locuințe.

Printre persoanele arestate preventiv se numără 21 de cetățeni români de etnie romă surprinși în flagrant, comițând furturi din buzunare în zona stației de metrou San Giovanni, situată în centrul capitalei Italiei.

Românii arestați au vârste cuprinse între 16 și 45 de ani și locuiesc în tabere de romi de la periferia Romei. Alte 60 de persoane au fost arestate sub acuzația de trafic de droguri, 40 fiind cetățeni străini, în principal nord-africani. Zece cetățeni italieni au fost prinși în flagrant încercând să comită spargeri în locuințe.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!