Arestați în Qatar

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 29 ianuarie 2015

Zece muncitori români au fost ținuți în arest timp de două nopți în Qatar. „Cei 10 muncitori români arestați vineri (23 ianuarie) în Qatar în contextul unui conflict de muncă (izbucnit în urma neachitării salariilor de către angajator) au fost eliberați duminică dimineață (25 ianuarie), fiind asistați în acest sens de către ambasadorul României”, a transmis deputatul PC de diaspora Ovidiu Raețchi, într-un comunicat remis duminică Ziare.com.

Potrivit lui Raețchi, situația românilor era în continuare dificilă, deoarece angajatorul solicita reluarea lucrului, „ceea ce lucrătorii români refuză după amenințările la care au fost supuși și după două nopți de arest abuziv”.

„Având în vedere faptul că o nouă arestare poate fi solicitată oricând, cetățenii români se află în acest moment în Ambasada României, solicitând protecție”, a mai precizat deputatul PC.

De asemenea, B1 TV a transmis că unul dintre muncitori a cerut intervenția președintelui Klaus Iohannis.

Românii susțin că angajatorul lor nu se află la primul conflict de muncă cu muncitori pe care îi aduce din țara noastră, ci au existat și „alte zeci de cazuri de gen despre care comunitatea românească din Qatar poate oferi detalii”, potrivit Ziare.com.

Nu în ultimul rând, Raețchi a subliniat că în acest caz va fi cerută o anchetă, pentru a se lămuri legalitatea contractelor folosite de angajatorul românilor.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!