Arlauskis nu va prelungi contractul cu Steaua

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 21 noiembrie 2014

559 arlauskisGiedrius Arlauskis nu îşi va prelungi contractul cu Steaua, în ciuda faptului că preşedintele Valeriu Argăseală şi antrenorul Constantin Gâlcă își doresc lituanianul în continuare în poarta echipei din Ghencea. Portarul nu este foarte încântat de oferta Stelei şi cel mai probabil va anunţa echipa, în decembrie, că va pleca în străinătate. Conducerea Stelei știe, însă, acest lucru și pare să facă pașii necesari pentru a acoperi lipsa sa.

Steaua speră să adune o sumă de bani de pe urma lui Arlauskis, chiar și în situația în care se va transfera în pauza de iarnă. Titularul naţionalei lituaniene are ca destinație probabilă Italia, de unde ar avea oferte de la echipe cu nume. AS Roma şi Fiorentina sunt două dintre cluburile despre care se spune că s-au interesat de Arlauskis. Adică două formaţii care au în componenţă un portar român, Lobonţ şi Tătăruşanu. Portarul Fiorentinei, Neto, e pe cale să se despartă de echipa lui Montella. El dispune de oferte din Anglia, dar şi de la AS Roma. Roma ia în calcul să-l aducă pe Arlauskis dacă nu se vor înţelege cu Neto, mai ales că acesta nu ar avea pretenţiile brazilianului.

Giedrius Arlauskis a reprezentat cel mai ieftin şi cel mai bun transfer al Stelei în vara care a trecut. Portarul a venit în Ghencea liber de contract, nu a solicitat vreun ban la semnătură şi a acceptat un salariu mic, de numai 10.000 de euro pe lună. Înţelegerea între cele două părţi s-a făcut doar pentru sezonul 2014-2015, exact pentru ca Arlauskis să poată semna din ianuarie cu orice echipă.

Steaua l-ar putea transfera pe Mario Felgueiras de la CFR, dar doar în situaţia în care şi-ar rezilia în iarnă contractul cu formaţia sa, altfel roş-albaştrii sunt gata să se bazeze în retur pe serviciile lui Valentin Cojocaru. Steaua e lider în Liga I şi se află la 4 puncte distanță de locul secund, deținut de CFR. Până la finalul turului, Steaua mai are de jucat în campionat cu FC Braşov, FC Botoşani şi CSMS Iaşi şi speră ca pauza competiţională să o găsească la 9 puncte avans faţă de locul 2. Astfel, în retur ar avea și liniștea care să o facă să-i ofere lui Cojocaru postul de titular, acesta fiind un portar fără experiență.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!