Arlauskis și Sânmărtean rămân la Steaua

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 25 septembrie 2014

551 giedrius arlauskis

Adus de Steaua în vară pentru a-l înlocui pe Tătăruşanu, Giedrius Arlauskis este omul de care avea nevoie Ghencea. Lituanianul are o serie incredibilă de meciuri excelente, iar jocurile cu Aalborg şi cu Petrolul l-au readus pe portar în atenţia echipelor din Europa. Agentul său anunţă că acesta are oferte, dar Argăseală spune că Steaua va încerca să îl păstreze, deşi recunoaşte că „toate fetele frumoase sunt curtate”.

Leonid Istrati, agentul lui Arlauskis, a anunțat că Steaua a încercat deja să-i extindă acordul portarului. Lituanianul mai are oferte, însă prima opţiune rămâne campioana României.

„Steaua ne-a făcut apropouri legate de prelungire. Nu sunt în ţară, revin în scurt timp şi ne aşezăm la masa negocierilor. Vedem ce se va întâmpla. Giedrius e acum la 70% din potenţial, când va fi la 100% va fi chiar cel mai bun. Au apărut şi câteva oferte interesante. Să nu creadă lumea că ne-am folosit de Steaua. Vrem ca şi clubul să fie mulţumit, cum e şi Arlauskis mulţumit de Steaua. Cântărim acum, vedem. Nu am ce să spun acum, trebuie să discutăm. Telefoanele sună, dar Giedrius se simte foarte bine la Steaua, e familia lui. E iubit, apreciat, cum e normal să fie”, a spus Istrati.

În cei trei ani din Rusia, la Rubin Kazan, Arlauskis nu a jucat decât 12 meciuri în toate competiţiile. Fost campion al României cu Unirea Urziceni, el a devenit pariul steliştilor, aceștia aducându-l pentru un singur sezon, nedorind să riște. În ciuda lipsei partidelor, lituanianul a arătat o formă greu de egalat în Ghencea, iar Steaua se vede în pericol să piardă portarul. Preşedintele Valeriu Argăseală nu se arată îngrijorat şi spune că Steaua are forţa financiară pentru o prelungire a contractului.

„Fetele frumoase sunt curtate tot timpul, la fel şi jucătorii buni. Putem să îl ţinem pe Arlauskis, de ce să nu putem? Totul depinde de politica clubului. Să vedem ce oferte vin şi apoi putem discuta despre un transfer sau rămânerea lui. El are contract cu noi până la vară. Arlauskis a avut un meci de excepţie cu Petrolul”, a spus el despre portar.

Următoare problemă de rezolvat pentru Steaua este Sânmărtean, dar steliștii nu au probleme în negocierile cu mijlocaşul, care a declarat deja că va accepta o eventuală propunere. Şi Szukala va intra în negocieri, deşi este dorit de Reghecampf la Al Hilal.

„Discutăm cu Sânmărtean. El ne-a zis că e de ajuns că i-am propus prelungirea. E evident că va semna. Lucian a devenit mult mai matur acum, a devenit un jucător foarte important, are o stare destul de bună. Szukala e un jucător adus la solicitarea lui Reghe, a ajuns jucător de naţională. Reghe îi ştie foarte bine calităţile, dar şi noi suntem interesaţi de Szukala”, a mai spus preşedintele din Ghencea.

Duckadam s-a arătat și el impresionat de calitățile portarului din Ghencea: „Apărarea face greşeli nepermise, îl face pe Arlauskis erou, după 12-13 partide este cel mai în formă portar din Europa la ora actuală. La fiecare meci, a apărat cel puţin trei patru mingi care puteau fi decisive. N-am mai întâlnit ca Arlauskis, este peste Cech. Tătăruşanu şi-a făcut şi el bine treaba, dar Arlauskis a făcut recorduri”, a declarat Duckadam despre el.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!