Armata americană la Chișinău

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 13 mai 2016

Armata americană și armata Republicii Moldova au început pe 3 mai exercițiul „Dragon Pioneer 2016”, care se va încheia pe 20 mai 2016. Exercițiile militare se desfășoară la baza militară a Batalionului de Geniu de la Negrești, Republica Moldova. În urma unui acord dintre Pentagon și Ministerul Apărării de la Chișinău, 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA au intrat în Republica Moldova începând cu data de 2 mai prin punctul de trecere Sculeni, venind din România, și s-au deplasat pe drumul național M14, urmând traseul Sculeni – Fălești -Negrești.

Soldații americani au adus cu ei 58 de unități de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 vehicule de luptă și asigurare de luptă (geniu), 18 mașini de manevră HMMWV, 29 vehicule de transport, medicale, de geniu. Unităților respective li s-au alăturat 165 de militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menținere a păcii, precum și brigăzile 1, 2 și 3 ale Armatei Naționale a Republicii Moldova, împreună cu 40 de vehicule de geniu și asigurare.

Obiectivul principal al exercițiilor „Dragon Pioneer 2016” este instruirea comună a subunităților de geniu și creșterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate. Contigentele ambelor armate vor executa cercetări de geniu, lucrări de fortificație, trecere peste obstacole, amenajarea trecerii unui curs de apă, executarea lucrării de distrugere, de supraviețuire, asigurarea de logistică în condiții de câmp, acordarea de ajutor medical și evacuarea răniților.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!