Artiștii români, creatori de modă

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 19 decembrie 2014

Loredana_colectie haine Nissa

Loredana

Deși are mai bine de 20 de ani de carieră muzicală, în care s-a transformat de la un artist respectat pentru vocea și melodiile sale într-un adevărat model pentru public și colegii de breaslă – și din punct de vedere vestimentar – , Loredana Groza și-a lansat abia anul acesta o colecție de haine, în parteneriat cu un brand românesc. Cu această ocazie, trecem în revistă vedetele din muzica românească ce și-au lansat colecții vestimentare.

 

Sore

În octombrie 2014, Sore și-a lansat colecția Hard Coeur by Sore, în care regăsim item-uri simple, dar deosebite, spune artista: „Îmi place să spun despre Hard Coeur că este garderoba mea reeditată, disponibilă pentru toată lumea.”

„Ideea a venit în urma multor ținute făcute pe la croitorese sau încropite din mai multe bucăți, pe acasă. Mă inspiră fiecare zi, fiecare sentiment și fiecare om important din viața mea. La fel ca în muzică. Am selectat, special pentru târg, câteva piese din piele, combinații de piele cu print, rochii din jerseu cu tot soiul de inserții, ba din tulle sau din plasă, jachete și poncho-uri. Toate piesele au ca și numitor comun nonconformismul, sunt creații în linii simple, dar cu un touch de acel ceva”, spune Sore.

 

Smiley & Alex Velea

Smiley și Alex Velea și-au lansat tot anul acesta colecția Maidana, alături de Dana Budeanu. Colecția cuprinde aproape 30 de piese, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, incluzând tricouri, rochițe, pantaloni și veste.

Prețurile sunt cam piperate pentru media de vârstă a fanilor celor doi artiști, o pereche de colanți costând 160 lei, tricourile imprimate 395 de lei, iar o pereche de pantaloni din poliester 490 lei. Cel mai scump obiect este o jachetă din neopren ce costă aproape 1.900 de lei.

 

Antonia

O altă vedetă ce crea vâlvă vara trecută cu prima sa colecție de haine este Antonia, ce își imprimă chipul pe o serie de obiecte vestimentare râvnite de fanii săi, care nu prea și-au permis, însă, să le achiziționeze.

„Este o colecție pe care le-o dedic fanilor mei și, de aceea, am conceput exact haine și accesorii pe care le-aș purta eu. Tricourile largi, asimetrice, rochii în culori vesele care pot fi purtate atât ziua, cât și seara împreună cu accesorii atipice, precum hamurile. Ideea a plecat din dorința de a avea o legătură și mai strânsă cu toți cei cu care mă vad la concerte, care mă urmăresc pe Facebook și care mereu mă întreabă de unde îmi cumpăr ținutele.”

 

Deliric

Unul dintre artiștii cu cea mai mare influență asupra tinerilor români, Deliric a transformat porcul în cel mai cool simbol odată cu lansarea brandului PORC, în 2012.

PORC este brandul celor pregătiți să lupte împotriva conformismului și a banalității. Pe lângă colecțiile de sezon, PORC a colaborat de-a lungul timpului cu scena de street art din România pentru haine și accesorii în serii limitate, semnate de tineri artiști.

Disponibil în mod obișnuit exclusiv online, în urmă cu câteva luni brand-ul a fost găzduit, timp de o lună, într-un pop-up store din Băneasa Shopping City, în urma unui concurs desfășurat pe Facebook.

 

Alina Eremia

Alina Eremia se declară, ca și Sore, o împătimită a modei, și a avut ocazia anul acesta să-și pună amprenta pe o colecție pentru MOJA, ce se mulează pe personalitatea sa.

„Look-urile variază de la smart-casual, purtate cu o pereche de sneakers, o provocare venită din partea designerilor internaționali, până la outfit-uri glam, perfecte pentru o seară în oraș sau o ieșire în club. Am pus accent pe combinația alb-negru, care nu dă greș niciodată, și roșu, culoarea pasiunii, perfectă pentru noul sezon.

Sper din tot sufletul ca nouă colecție să aibă succes în rândul tinerelor din România”, spunea Alina Eremia la momentul lansării, în luna martie.

 

Lora

Cei care o urmăresc pe Lora pe pagina sa de Facebook și în show-ul Next Star, știu că în 90% dintre apariții, solista poartă haine din colecția Lora, lansată de designerul Cera Mihăilescu împreună cu artista.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!