Artiștii români întâmpină sărbătorile cu multe colinde! (videoclipuri)

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 11 decembrie 2014

Colind Iarna

 

Marcel Pavel, Nico, Monica Anghel,

Alina Eremia și alții: „Iarna”

 

Tânărul compozitor Andrei Tudor revine cu un nou colind, interpretat de Valentin Dinu, Alina Eremia, Marcel Pavel, Monica Anghel, Gabriel Cotabiță, Luminița Anghel, Vlad Miriță, Nico, George Miron și Grupul Vocal Acapella! Cântecul ne îndeamnă să ne bucurăm de iarnă, de sărbători, de momentele petrecute alături de cei dragi și de preparatele tradiționale: cozonac, vin fiert, mere coapte.

„M-am bucurat când am primit invitația de a cânta un colind alături de mari voci ale României. Cântecul este unul care, cu siguranță, va purta oamenii în magia sărbătorilor”, a spus Alina Eremia.

„Am avut onoarea să colaborez cu mari artiști români și sunt mândru de asta! «Iarna» este un colind excepțional și sper să ajungă la sufletele oamenilor”, a spus Valentin Dinu.

Versurile sunt semnate de Andreea Andrei, iar muzica și aranjamentele, de Andrei Tudor. Videoclipul, produs de Mihnea Irimia, prezintă atât imagini de la Târgul de Crăciun din Sibiu și de la Bucharest Christmas Market, cât și cadre cu artiștii la înregistrări, în studio.

 

 

Alex Velea, Antonia, Smiley și alții:

„Iarăși e Crăciunul”

 

În stilul cu care și-au obișnuit ascultătorii, Sergiu și Andrei au pregătit și cu ocazia sărbătorilor de iarnă o provocare muzicală amuzantă pentru vedetele din muzica românească, pe care l-au adunat pentru un colind amuzant – „Iarăși e Crăciunul”.

Inna, Andra, Smiley, Antonia, Alex Velea, Cabron, Călin Goia, Alina Eremia, Elena Gheorghe, Adrian Sână, Sore, Raluka, Puya, Mandinga, Jazzy Jo, Lidia Buble, Ruby, Feli și Nicole Cherry au acceptat provocarea matinalilor Kiss FM de a cânta despre vizitele soacrei de sărbători, Singur Acasă și colindele lui Hrușcă.

 

 

Ester și Ana Baniciu cu Puya, Doddy,

Vescan, Mahia: „Cuminte de Crăciun”

 

Trupa Music Expert Company / Scandalos Music în formula completă: Ester, Ana Baniciu, Doddy, Puya, Vescan și Mahia Beldo vă prezintă cadoul de sărbători: „Cuminte de Crăciun.” Cu videoclip de Vision Production.

Muzica a fost compusă de Mihai Boldea (Mahia Beldo), versurile de Claudiu Dumitru Polk (Doddy), Dragoș Gărdescu (Puya), Daniel Leonard Vescan (Vescan).

 

 

Loredana: „Santa Baby”

 

Loredana a lansat Santa Baby, o reinterpretare a celebrei piese cu același nume, cântată de Eartha Kitt, o cunoscută cântăreață și actriță americană.

„Am vrut să le ofer fanilor mei, de Sărbători, un cântec care să le ajungă la suflet, să îi relaxeze și să îi binedispună și m-am gândit că cel mai potrivit este Santa Baby”, a spus Loredana.

Santa Baby a fost lansat odată cu clipul filmat și regizat de Remus Achim. Filmările au avut loc la Stejarii Country Club și la Beauty District, iar styling-ul este făcut de Loredana și Radu Mada. În noul clip al Loredanei apar și cele două semifinaliste din echipa sa de la Vocea României, Maria Hojda și Ilinca Bacila.

„Santa Baby este un cântec de Crăciun atipic. Îmi place să ies din tipare, să fac lucruri care să-mi reprezinte spiritul rebel. Povestea cântecului este despre o domniță care îi scrie Moșului o scrisoare de Crăciun în care îi cere aproape imposibilul. Adică ce-i mai scump și mai de lux pe lumea asta. O mică ironie și satiră la adresa unei fete care visează să îl întâlnească pe băiatul plin de bani, gata să îi implinească toate dorințele. În schimbul promisiunii făcute moșului că va fi la fel de bună ca anul trecut. Și dacă ea crede în Moș, vrea să vadă dacă și Santa Baby crede în ea. Genul de poveste incredibil de actuală, chiar și acum, la mai bine de o jumătate de secol de când a fost scrisă.

E un cântec de Crăciun superb, pozitiv, nostim foc care are și un clip pe măsură, în care apar Ilinca și Maria, frumoasele mele fete din echipa Loredana de la Vocea României!”, a explicat Loredana.

 

 

Horia Brenciu: „Seara ta de Crăciun”

 

Crăciunul este din ce în ce mai aproape, iar frenezia sărbătorilor se reflectă și în lumea muzicală românească, tot mai mulți artiști pregătind surprize muzicale tematice fanilor ce le-au fost alături în ultimele 12 luni. Horia Brenciu a ales ajunul Moș Nicolae pentru a lansa melodia și videoclipul „Seara ta de Crăciun”.

La șase ani de la lansarea piesei „Noapte de Crăciun”, Horia Brenciu a hotărât că e cazul pentru o piesă tematică pentru care a colaborat cu micuța Teodora Rotaru și corul de copii Meloritm.

„Dragilor, v-am pus un cadou în ghetuțe ceva mai devreme. Bucurați-vă de el!” le-a transmis Horia Brenciu fanilor de pe Facebook odată cu noul single.

 

 

Cutiuța Muzicală:

„Colecția Cântece de iarnă”

Colinde Cutiuta Muzicala

Proiectul „Cutiuța Muzicală”, coordonat de Liliana Ștefan și produs de MediaPro Music, special conceput pentru cei mici, revine cu un nou album, „Colecția Cântece de iarnă”, perfect pentru sărbători!

Cele șapte vedete ale căror voci apar pe acest nou material discografic sunt Loredana Groza, Dan Bittman, Monica Anghel, Andra, Oana Sârbu, Anca Țurcașiu și Mălina Olinescu.

Noua Cutiuță Muzicală conține opt cântecele: „Moș Crăciun vine-n oraș”, „Săniuța”, „Omul de zăpadă”, „Moș Crăciun mai stai un pic”, „Moș Crăciun cu plete dalbe”, „Crăciunul a venit”, „Tu steluță strălucești”, „Astăzi s-a născut Hristos”. Pentru colindul „Moș Crăciun vine-n oraș”, partea de backing vocals a fost asigurată de corul de copii Urban Kids.

Orchestrațiile au fost realizate de Ionuț Grigore, iar de înregistrări și mixaj a fost responsabil George Nemeznic (VirtualArt Studio).

Proiectul „Cutiuța Muzicală” a debutat acum 13 ani și a devenit în scurt timp cel mai puternic brand de pe piața muzicală românească, care se adresează deopotrivă copiilor și părinților.

Colecția „Cântece de iarnă” poate fi deja cumpărată din hypermaketuri și magazinele de specialitate din toată țara.

Tracklist: Moș Crăciun vine-n oraș, Săniuța, Omul de zăpadă, Moș Crăciun mai stai un pic, Moș Crăciun cu plete dalbe, Crăciunul a venit, Tu steluță strălucești, Astăzi s-a născut Hristos.

 

 

Elena Gheorghe & Adi Cristescu feat. Uddi:

„La Polul Nord”

 

Elena Gheorghe a colaborat cu Adi Cristescu și Uddi pentru piesa „La Polul Nord”, cadoul de sărbători pentru fanii artistei.

„Am râs la filmările pentru acest clip cât pentru o săptămână! A fost ca un Home Alone partea a 6-a, o nebunie de party între 3 prieteni cu talente magice, în așteptarea Crăciunului”, spune Elena.

„Videoclipul acestei piese a fost un moment absolut special care a încheiat minunat un an atât de bun și, ca de obicei, am avut alături de mine oamenii mei magici: fetele de Antz, scenariștii clipului, regizorul Dan Petcan, directorul de imagine Bogdan Filip, minunata Andra Manea (make-up), Andreea Stancu (hairstyle). A fost și o ocazie să fim din nou împreună și să ne bucurăm de acest final de an”, adaugă aceasta.

 

 

Adriana Rusu: „Moșule”

 

În luna cadourilor, Adriana Rusu vrea ca Moşul să ajungă în casele tuturor, aşa că artista a lansat o piesă veselă şi optimistă, numită, sugestiv, „Moşule”.

Cunoscută în urma colaborării cu Tataee de la BUG Mafia, alături de care a cântat piesa „Noi doi”, Adriana Rusu a revenit pe scena muzicii româneşti cu o schimbare de stil şi două proiecte noi: „Arde” şi „Primul Pas”, iar acum, artista de peste Prut ne oferă piesa „Moşule”, despre care a spus:

„De câţiva ani îmi doream să lansez o piesă veselă, de stare, care să aducă bucurie în suflet atunci când o asculţi şi împreună cu gaşca de la Smash Production am realizat acest lucru.”

Adriana Rusu a povestit cu zâmbetul pe buze cum a fost la filmări: „La clip a fost mare agitaţie, mai ales că am avut lângă noi un câine nu tocmai cuminte, ci chiar năzdrăvan, care era înconjurat de foarte multă lume. Pe de altă parte, Sara, fetiţa de un an şi patru luni, a fost un îngeraş şi s-a bucurat să fie în centrul atenţiei.”

 

 

Anna Lesko: „Iarna fermecată”

 

Anna Lesko lansează „Iarna fermecată”, un cadou inedit în preajma sărbătorilor!

„Noua piesă creionează o poveste de iarnă, învelită în magia momentului, dar și a fulgilor de zăpadă ce se aștern pe ritm de vals. Vă invit și pe voi să trăiți această «Iarnă fermecată» și să împărtășiți poveștile voastre pe pagina mea de Facebook (www.facebook.com/annalesko)”, a declarat Anna Lesko.

Anycicka nu a reușit să bifeze multe hituri la radio în ultima vreme, însă păstrează atitudinea caldă și sexy.

 

 

Ami: „Magical”

 

Ami a filmat săptămâna trecută un nou videoclip pentru piesa „Magical”, compusă de Adi Colceru (David Deejay), un cadou cu totul special pentru fanii săi, cu ocazia Crăciunului!

„Este vremea sărbătorilor și a cadourilor, singura perioadă din an cu o atmosferă chiar magică din toate punctele de vedere și care îmi place la nebunie! Am vrut să le ofer fanilor mei acest cadou. Merită, fiindcă ei sunt mereu alături de mine, mă susțin și mă încurajează”, a spus AMI.

Filmările au durat aproape 24 de ore, în regia lui Mihai Militaru. Magda Mohamed s-a ocupat de ținutele artistei, iar Alex Ifimov a fost responsabil de machiajul și coafurile cântăreței.

„«Magical» este o piesă de suflet, care transmite o stare magică. Sper ca fanii mei să fie încântați de surpriza mea. Mai mult decât atât, la începutul anului viitor, voi lansa și noul meu single, pe care știu că îl așteaptă toți cu nerăbdare”, a încheiat artista.

 

 

Red Blonde: „Let It Snow”

 

Se apropie Crăciunul și se pare că toată lumea este cuprinsă de spiritul Sărbătorilor. La fel s-a întâmplat și cu fetele de la Red Blonde, care au ales să-și exprime bucuria venirii iernii, cum altfel decât printr-un colind celebru! „Let It Snow” este cântecul pe care Mădălina și Alina au ales să-l dăruiască fanilor în luna decembrie, înregistrând o variantă proprie a piesei.

„Nu am stat foarte mult pe gânduri în momentul în care a trebuit să alegem piesa. „Let It Snow” a fost prima variantă, dar și cea care a rămas pentru că, din punctul meu de vedere, e unul dintre cele mai bune și vesele cântece de Crăciun!” a declarat Alina.

„Deși suntem în promovare cu cel mai nou single al nostru, „G.L.A.S.”, ne-am gândit că ar fi foarte drăguț să înregistrăm și o piesă de Crăciun pe care să o facem cadou publicului nostru, acum în prag de Sărbători. Ne-am distrat în ziua înregistrărilor pentru că piesa în sine te face să te bucuri și să nu poți sta locului o secundă” a spus Mădălina.

 

 

Zdob și Zdub: „Lângă Codrii de Aramă”

(Christmas Symphony)

 

Îndrăgita formație Zdob și Zdub revine cu o nouă piesă, „Lângă codrii de aramă”, inclusă pe cel mai recent album al trupei, „Basta Mafia”, lansat anul trecut împreună cu MediaPro Music.

Albumul conține 13 piese, printre care „Trece Vremea Omului”, „Nistru”, „Good Bye”, „F-S-S-O” şi „The Holy Fuel”, dar şi două bonus tracks. „Basta Mafia” a fost realizat în condiții de excepție, fiind înregistrat atât în Chișinău, la Cuibul Studio, dar și în Germania, la Headroomstudio Berlin, în colaborare cu producătorul german Marc Elsner.

Piesa „Lângă codrii de aramă” a fost compusă de Mihai Gincu, iar versurile sunt semnate de Andrei Copot. Single-ul beneficiază și de un videoclip, parte din concertul Xmas Symphony, susținut în decembrie 2013 la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău, alături de o orchestră simfonică. Pentru realizarea acestui spectacol, formația a colaborat timp de trei luni cu maestrul Mark Oselschi.

Concertul va fi difuzat integral în România pe micile ecrane, pe Acasă TV (24 decembrie, ora 22:00, 25 decembrie, ora 14:00), Acasă Gold (1 ianuarie, ora ora 01:30 și ora 11:00), Pro Cinema (2 ianuarie, ora 11:00) și Pro TV Internațional (25 decembrie, ora 22:30, 26 decembrie, ora 05:00 și ora 15:30).

Cei șase artiști moldoveni își propun să susțină în curând astfel de concerte și în țara noastră. Mai mult decât atât, în martie 2015, Zdob și Zdub va sărbători, alături de fanii din România, 20 de ani de activitate, ocazie cu care trupa va organiza și un turneu național.

 

 

Connect-R: „Rece ca decembrie”

 

Începutul lunii decembrie aduce un nou single și videoclip Connect-R – „Rece ca decembrie”.

Compusă de Connect-R și Ciprian Blaga, balada „Rece ca decembrie” vine la câteva luni după piesa de vară „Tren de noapte” și se anunță unul dintre preferatele radiourilor în sezonul rece.

Videoclipul, lansat chiar pe 1 decembrie, se apropie de 500.000 de vizualizări pe canalul oficial de Youtube al lui Connect-R.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!