Ascensiunea economica a Romaniei discutata la Londra

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 14 decembrie 2009

Seminarul „Business Panel Briefing and Discussion” a avut loc la 30 noiembrie 2009, în prestigioasa sală de conferinţe East Winter Garden din Canary Wharf, fiind organizat de Camera de comerţ româno-britanică British Romanian Chamber of Commerce cu sprijinul Ambasadei României la Londra. Evenimentul a atras un important număr de persoane, companii britanice care desfăşoară activităţi în România şi organizaţii britanice interesate să stabilească relaţii de afaceri cu firme româneşti sau să investească în România.

Joan Hoey, analist pentru Europa la The Economist Intelligence Unit, a moderat discuţiile. Participanţii au prezentat România drept o ţară cu o dezvoltare excepţională a economiei în ultimii 10 ani, cu creşteri anuale peste media Uniunii Europene şi cu mai mult de 60 de miliarde de euro investiţii directe atrase. În contextul crizei economice internaţionale, pentru 2010 este prognozată o creştere de 1% a economiei României. Agricultura reprezintă unul dintre domeniile cu potenţial de creştere datorită posibilităţilor de obţinere a finanţărilor europene, dar şi a preţurilor atractive ale terenurilor agricole. A fost subliniată şi importanţa asigurării unei politici fiscale stabile în deplină corelaţie cu programul FMI.

În intervenţia sa, dr. Ion Jinga, ambasadorul României la Londra, a arătat că România are o economie dinamică, în plină dezvoltare, existând numeroase oportunităţi de afaceri pentru investitorii străini. Sesiunea de discuţii a fost urmată prezentarea fotografiilor participante la concursul „Romania’s Hidden Treasures”.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!