Asesoft, ca un ceas

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 14 noiembrie 2014

558 asesoft1Într-un meci acasă cu Hapoel Ierusalim (Israel), campioana României s-a impus cu 83-74. În urma acestui rezultat, Asesoft este la egalitate cu Lietuvos Rytas şi Banvit Bandirma în Grupa E.

CSU Asesoft Ploieşti continuă să evolueze bine în acest sezon în EuroCup, dovadă că a învăţat din experienţa acumulată anul trecut. Dacă în 2013 a pornit bine, dar s-a stins pe parcurs, acum formaţia din Prahova a început foarte bine şi ține pasul cu cele mai bune echipe ale Grupei E şi pe parcursul competiţiei. Prahovenii au jucat la cel mai înalt nivel şi cu israelienii de la Hapoel Ierusalim, formaţia care anul trecut a oprit evoluția trupei prahovene, după de a învins-o în două rânduri.

În acest sezon Hapoel a forţat calificarea în Euroleague, dar a pierdut în play-off în dauna formaţiei ruse Unic Kazan. Astfel, a ajuns să joace din nou cu Asesoft Ploieşti. Meciul de acum nu a mai semănat cu cele din 2013, campioana României reuşind să conducă fără probleme partida, cu excepţia primei părți, în care oaspeţii au condus cu 14-7.

Mahommed, Labovic şi Runkauskas au colaborat foarte bine în teren şi au reuşit să aducă avantajul după primele 20 de minute (43-37). În partea a doua, gazdele au început la fel de bine cum au terminat şi prima parte a jocului, însă Hapoel nu a cedat. A încercat să revină, drept pentru care finalul de joc a fost destul de încins. Asesoft a avut nervii tari şi a rezistat. Ultimele secunde i-au aparţinut în totalitate, la sfârşit echipa din Ploiești reuşind să obţină o victorie mare: 83-74.

CSU a rămas neînvinsă pe teren propriu în acest sezon de EuroCup, iar după patru etape are aceeaşi linie de clasament ca şi primele două clasate, Lietuvos Rytas şi Banvit Bandirma: trei victorii şi un egal.

Pe 12 noiembrie Asesoft va juca în Serbia, cu Partizan Belgrad. În faza următoare a competiţiei se califică primele patru formaţii din grupă.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!