Asesoft interzice suporterii Stelei

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 6 februarie 2015

568 asesoftAccesul suporterilor la partida de baschet dintre Asesoft şi Steaua va fi restricţionat. Oficialii grupării din Ploiești au decis ca la meciul ce va avea loc sâmbătă accesul în sală să se facă doar pe baza buletinului de Prahova. Măsura vine după ce ei au primit informaţii conform cărora un grup de suporteri stelişti ar urma să facă deplasarea la Ploieşti pe cont propriu. Iată și comunicatul oficial al clubului:

“În vederea meciului de baschet pe care CSU Asesoft Ploieşti şi CSA Steaua Bucureşti îl vor disputa sâmbătă, în cadrul Ligii Naţionale, am luat decizia de a permite accesul în Sala Olimpia (începând cu ora 18:30) pe baza buletinului de Prahova! Doar în momentul prezentării acestui document, şi după controlul corporal, spectatorii vor primi din partea reprezentanţilor EVENTIM invitaţii cu valoare 0 şi fără loc marcat! Se vor emite peste 2000 de tichete, ţinându-se cont de numărul de locuri pe care legea ne impune să le blocăm pentru situaţii de urgenţă.

S-a luat această decizie în urma informaţiilor primite în ultimele zile cum că un grup de suporteri stelişti (ai echipei de fotbal; în speţă, Peluza Sud) va face deplasare la Ploieşti pe cont propriu. Am solicitat CSA Steaua o hârtie oficială prin care să prezinte date clare referitoare la această deplasare şi să îşi asume răspunderea pentru galeria pe care conducerea echipei de baschet o doreşte la meci. CSA Steaua nu a dorit să îşi ia angajamentul în acest sens, delimintându-se de orice acţiune a fanilor săi în drumul spre Ploieşti şi în sala Olimpia (acte de violenţă, daune materiale etc.)!

Având semnale clare cum că, din cauza rivalităţii dintre suporterii echipelor de fotbal Petrolul şi Steaua, ar putea izbucni conflicte violente şi având în vedere antecedentele galeriei steliste care a produs daune şi panică în sălile de sport din ţară, CSU Asesoft a decis să îşi protejeze fanii de orice act de huliganism în incinta arenei şi, totodată, să ofere siguranţă desfăşurării partidei!

În acelaşi timp, îi rugăm pe suporterii noştri să nu incite şi nici să se lase incitaţi la violenţă (fizică sau verbală) în sală sau în afara ei. Baschetul este un sport aparte, iar atmosfera trebuie să fie una de sportivitate şi fair-play! Ne dorim siguranţa suporterilor noştri şi avem încredere în sprijinul pe care îl vom primi din partea Poliţiei şi Jandarmeriei.

În perspectiva viitoarelor meciuri, iî asigurăm pe fanii Stelei că în condiţiile în care vor face deplasarea organizat, sub supravegherea şi recunoaşterea clubului, le vom oferi tot sprijinul şi vom colabora foarte bine, aşa cum s-a întâmplat cu toate celelalte galerii de baschet care au venit la Ploieşti”.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!