Ași la limba engleză

Articol publicat in sectiunea Social pe data 22 aprilie 2016

Românii care susțin testele Cambridge English au printre cele mai bune rezultate din lume, mai exact peste 20% din românii care au dat în 2015 cel mai greu examen de limba engleză au luat nota maximă, a explicat șeful biroului de presă de la Cambridge English, Steve Mckenna.

Românii care învață serios limba engleză ajung la rezultate remarcabile la cele mai grele teste Cambridge, CPE (Cambridge: Certificate of Proficiency) și CAE (Cambridge: Advanced Certificate). Puține sunt țările unde elevii și studenții au rezultate mai bune și asta se datorează unei rigori a studiului specifice Europei de Est, este de părere Steve Mckenna, șeful biroului de presă de la Cambridge English, potrivit Mediafax.

„Românii care se dedică studiului englezei au rezultate extraordinar de bune. Chiar și la unele dintre cele mai grele teste de engleză, românii au printre cele mai bune note din lume. E o proporție mică din populație care susține testele avansate de Cambridge English, dar dintre cei care susțin testul știm că au printre cele mai înalte standarde de engleză”, a explicat Steve Mckenna.

Mai exact, datele oficiale Cambridge arată că la cele mai dificile teste, Cambridge English: Advanced (CAE) și Cambridge English: Proficiency (CPE), românii obțin nota maximă în proporție de peste 20%.

Astfel, în 2015, datele arată că 22,4% din candidații români au luat calificativul maxim la CPE și 16,4% au luat calificativul maxim la CAE. Prin comparație, țările care au rezultate mai bune decât România la CPE sunt Austria (25%), Estonia (31%) și Slovenia (23,2%). În rest, de la Germania și Franța până la Singapore (al cărui sistem de educație e pe locul trei în lume, potrivit PISA), au rezultate mai slabe.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!