Asigurați-vă că dormiți cu ușile și ferestrele încuiate!

Articol publicat in sectiunea Justiție / Poliţie, Locuinţe, Poveşti româneşti pe data 22 iulie 2015

uk_hot locuinta

Momente de șoc! Clipe de coșmar! Un român s-a trezit la patru dimineața cu un necunoscut în camera sa! Timp de câteva secunde, cât a durat întreaga scenă decupată parcă din filme, tânărul spune că a simțit că nimic din ceea ce trăiește nu este real! „Am de obicei un somn fin și aud aproape orișice mișcare, așa că, pur și simplu, am înghețat de frică în secunda în care am văzut cum se mișcă ușor clanța, iar ușa camerei mele începe să se deschidă… nu am știut ce să fac, mai ales că atunci când te trezești așa din somn, ești lipsit de putere…”

Deși necunoscutul, care a dat buzna în casa și în camera tânărului, în plină noapte, a reușit în cele din urmă să fugă, a încercat, totuși, în cele câteva secunde „de haos și spaimă”, să îl atace pe tânărul român. Din fericire, nu a reușit!

 

O experiență traumatizantă!

Nu-i de glumă, nu-i de joacă! După o astfel de experiență, când o persoană se trezește cu un necunoscut în cameră, în miez de noapte, poate rămâne cu traume pentru întreaga viață, atrag atenția psihologii. Astfel că nu e de mirare că tânărul de 27 de ani a trăit poate șocul vieții sale. Bănuiește că cel mai probabil ușa din spatele casei, care oferă acces către grădină, a rămas neîncuiată. Cu sentimente și stări amestecate, românul spune că totul a fost… de-a dreptul terifiant de înfricoșător.

„Groaznic, nici nu îți dai seama ce se întâmplă. Nici nu știi ce să faci. Să intre cineva peste tine, la patru dimineața, e crunt. Mai este și starea aceea, când te trezești din somn, speriat… nici nu ai putere, nici nu poți să țipi, parcă plutești. Așa că, nu ai cum să pui mâna pe ceva și să începi să te aperi pentru că nu poți, ești lipsit de putere. De obicei am un somn fin și aud cam orice se întâmplă în jurul meu. M-am trezit când am auzit clanța de la ușă, iar când am văzut că ușa se deschide așa ușor, singurul gând care mi-a trecut prin cap a fost… cine intră la mine în cameră la ora aceea… imediat, am crezut că poate fi fratele meu, însă când am realizat că, de fapt, nu este el… am înlemnit. Era o persoană de culoare, cu cagulă pe față, doar ochii i se vedeau, avea un fel de săculeț la brâu, arăta mai mult sau mai puțin la fel cu cei care vând droguri. Nu am apucat să spun nimic, nici el nu a spus nimic, a vrut să mă lovească, dar, din fericire, nu știu cum m-am ferit și doar m-a atins puțin la maxilar. Am încercat și eu să mă apăr cum am putut, dar trezit din somn în acea stare, parcă nici forță nu aveam. Doar ochii îi sticleau așa în întuneric… totul cred că a durat 15 secunde, mie mi s-a părut o veșnicie. Nu știam cum să ajung la celelalte camere, să țip, să cer ajutor. Cred că s-a speriat și el, că a luat-o la fugă pe scări și aproape că era să spargă ușa de la intrare, nu mai știa pe unde venise și apoi a luat-o la fugă pe stradă”, spune tânărul înmărmurit de ceea ce a putut să trăiască.

 

Card de victimă

Imediat după cele întâmplate, ceilalți colegi de casă s-au trezit și au chemat poliția.

„A venit poliția imediat, le-am povestit ce s-a întâmplat, s-au uitat prin casă… din fericire, nu dispăruse nimic, dar e cert că omul venise să fure ceva. Sau cine știe, poate era drogat și nu știa ce făcea.. Nu știu cum de a ajuns chiar în camera mea care se află la etajul doi. Mai sunt două camere la etajul unu, din care una era încuiată, iar în cealaltă era cineva… însă chiar nu știu cum de a ajuns să intre tocmai peste mine. În rest, poliția a spus că nu poate lua amprente, pentru că tipul clanței era de așa natură încât nu se putea, apoi dimineața a venit un detectiv, a vorbit cu mine, mi-a dat un card de victimă și a împărțit niște fluturași pe stradă, pe la celelalte case, ca oamenii să fie înștiințați că a avut loc acest incident și că cineva a intrat în casă… și cam asta a fost tot. Din tot ce știu de la colegii de casă, nu s-au mai întâmplat astfel de incidente până acum. Însă o dată e de ajuns”, spune tânărul de 27 de ani.

—————————————

„Până la urmă, este Londra și trebuie să fim foarte atenți, pentru că se poate întâmpla oricui. E bine să ne asigurăm că ușile de la casă și de la grădină sunt încuiate. Putea să aibă un cuțit la el și să lovească… mai ales când a văzut că m-am trezit. Se putea întâmpla orice… Eu cred că îmi voi comanda pe internet o bâtă de baseball și voi dormi cu ea lângă pat…”

—————————————

 

Umbra de la miezul nopții…

Doru este un alt român de 36 de ani care ne-a povestit că, într-o noapte, zgomotul unor pași care au trecut aproape de fereastra sa l-au speriat de moarte.

„Au tot fost căldurile acestea în ultimele săptămâni și am dormit cu geamurile deschise, iar una dintre ferestrele camerei mele are vedere în spatele casei. La câțiva metri este un gard, iar în spatele gardului este un fel de parc, o grădină imensă, lăsată în paragină. Fiind foarte cald, am lăsat toate geamurile deschise… până într-o noapte când m-am trezit speriat, îmi bătea inima mai să îmi sară din piept… din cauza unor zgomote. Din somn așa, când parcă ți se pare că nu vezi bine, am distins o umbră de om care a trecut exact prin dreptul geamului și apoi am auzit niște pași. Am înghețat de frică. Sincer să fiu, mi-a fost teamă să mă dau jos din pat să mă duc să închid geamul. Atât de tare m-am speriat… ce știu eu ce nebuni umblă noaptea. Le-am povestit și celor din casă ce am auzit și ce am văzut și mi-au spus să stau liniștit, că poate nu am văzut eu bine și că cel mai probabil erau niște vulpi. Însă eu m-am speriat atât de tare că de atunci nu am mai deschis niciodată geamul acela care are vedere în spatele casei. Nu știu ce să cred… mai ales că am auzit că în urmă cu un an de zile, vecinilor le-au dispărut bicicletele din curte…”, ne povestește Doru despre experiența care l-a speriat atât de mult. Și atât de tare.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!