Asistenţii şi moaşele, pensionaţi la 65 de ani

Articol publicat in sectiunea Social pe data 26 mai 2014

Asistenţii medicali şi moaşele se vor putea pensiona la 65 de ani, conform Ordonanţei de Urgenţă de completare şi modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţi, publicată în Monitorul Oficial, informează Ministerul Sănătăţii.

Fără această modificare legislativă, 4.000 de asistenţi şi moaşe erau obligaţi să se pensioneze la 62 de ani, iar asta în contextul unui deficit major de personal, potrivit Ministerului Sănătăţii.

„Scăderea vârstei de pensionare riscă diminuarea periculoasă a numărului de asistenţi medicali generalişti, moaşe şi asistenţi medicali angajaţi în unităţile sanitare publice, instituţii care se confruntă deja cu un deficit major de personal de specialitate. Prin această ordonanţă de urgenţă, am ţinut astfel cont atât de nevoile sistemului de sănătate, cât mai ales de dorinţa de a rămâne în activitate a celor 4.000 de asistente medicale care puteau fi afectate de scăderea vârstei de pensionare”, a declarat ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, potrivit Mediafax.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!