Pentru EL: Asortarea cravatei la cămașă

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 22 ianuarie 2016

asortarea cravatei la camasaUna dintre cele mai mari probleme pe care le întâmpină bărbații în ceea ce privește vestimentația, în special cea elegantă, este asortarea cămășii cu cravată. De cele mai multe ori, aceștia fac combinații bizare și extrem de inestetice. Iată câteva moduri de a asorta corect cravata cu cămașa perfect:

 

Combinații pe contraste

Aceasta este una dintre cele mai populare combinații, pe care o poți folosi în fiecare zi. Astfel, combină o cămașă albă cu o cravată albastră. Această combinație este șic, elegantă și oferă un aspect foarte îngrijit. De asemenea, în ceea ce privește combinațiile pe contrast poți să experimentezi și alte tipuri de nuanțe, precum galben pe albastru, pe purpuriu sau pastel roz.

 

Ton pe ton

În cazul în care nu vrei să te complici cu nuanțe prea multe, cel mai bine alegi o combinație de ton pe ton. Aceasta te poate scăpa în orice moment și este perfectă pentru orice tip de ocazie. De asemenea, poți încerca și alte tonuri, însă să păstrezi linia culorilor similare.

 

Cravatele cu model

Atunci când alegi o cravată cu model trebuie să fii foarte atent la nuanța pe care o are cămașa, deoarece trebuie să ții cont de schema de culori finală. Așadar, dacă nu dorești să realizezi o discrepanță foarte mare, ar trebui să alegi o cămașă care să aibă aceeași nuanță cu modelul din cravată.

 

Cămășile colorate

La fel ca și în cazul cravatei cu model, atunci când ai o cămașă în mai multe nuanțe este bine să alegi o cravată într-una dintre culorile ce se regăsesc pe cămașă. Încearcă cu orice preț să nu te îndepărtezi de la tonurile cămășii, deoarece vei crea un contrast total inestetic. De asemenea, o cravată mată ar fi ideală, deoarece s-ar plia perfect cu materialul din care este confecționată cămașa, iar contrastul nu va mai fi atât de mare.

 

Evită combinațiile cu modele similare

În general este bine să eviți alegerea unei cămăși și a unei cravate cu același model. Încearcă să variezi în privința acestui aspect, însă nu face prea multe combinații de culori, deoarece acestea trebuie să aibă legătură între ele, mai ales în ceea ce privește cromatica.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!