Astra ar putea fi sancționată

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 12 decembrie 2014

562 niculae

Astra riscă sancţiuni extrem de dure din partea FIFA, după ce nu a respectat termenul până la care trebuia să achite datoria de 100.000 de euro pe care o are către agentul lui Tembo. Impresarul lui Fwayo Tembo a depus o plângere împotriva clubului, iar FIFA i-a dat dreptate. Impresarul lui Tembo a ataşat chiar şi o fotografie cu elefantul pe care patronul Ioan Niculae l-a vânat şi l-a împăiat în Africa, lucru care l-a costat mai mult de 50.000 de euro. Agentul FIFA a vrut să sublinieze că patronul echipei nu se confruntă cu probleme financiare, iar refuzul de a plăti ţine de rea voinţă.

În ceea ce privește sancţiunile care pot fi dictate de FIFA, acestea pot începe cu o amendă consistentă şi o intedicţie la transferuri. Există un precedent cu FC Vaslui, club căruia FIFA i-a interzis dreptul de a face transferuri timp de două ferestre, pentru unele datorii avute faţă de Marko Ljubinkovic.
Pus să comenteze sancţiunile pe care le riscă echipa, în timp ce pe fundal se desfăşurau imagini cu un elefant, Ioan Niculae a răbufnit: “Răspundeţi-vă voi la întrebarea asta şi puneţi-o pe ecran, poate vă răspunde elefantul ăla de ce a fost împuşcat”.

Pe 21 noiembrie, forul continental anunţa că CFR Cluj şi Astra Giurgiu au fost deferite camerei de judecată a Corpului de control financiar al cluburilor (CFCB) din cadrul UEFA:

“Camera de investigaţii a CFCB, condusă de Umberto Lago, a anunţat că patru cluburi participante în ediţia 2014/2015 a Ligii Europa au fost deferite camerei de judecată a CFCB, pentru încălcarea cerinţelor de monitorizare, în special pentru importante datorii câtre alte cluburi, angajaţi şi autorităţi fiscale şi sociale, la 30 iunie şi la 30 septembrie 2014”, spunea comunicatul oficial al forului european.

UEFA a decis să blocheze plata către cinci cluburi a bonusurilor pentru participarea în cupele europene. Printre ele figurau şi CFR Cluj şi Astra Giurgiu. UEFA a precizat că primele au fost blocate pentru că s-a constatat că la data de 30 iunie 2014 cluburile aveau “restanţe financiare importante faţă de alte grupări, faţă de angajaţi şi/sau autorităţi”.

Tembo a plecat cu scandal după numai un an de la sosirea sa la Astra. Ioan Niculae l-a criticat după un meci pierdut cu Petrolul, iar mijlocaşul zambian n-a suportat şi a plecat acasă, nu înainte de a acorda un interviu: “Dacă m-ar fi criticat oameni de valoare, atunci aş fi înţeles, aş fi crezut că la mine este problema, dar nu, ei sunt cei total depăşiţi”, spunea Tembo la acea oră.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!