Astra are probleme financiare

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 20 martie 2015

574 astra

O firmă de impresariat din Portugalia ar solicita Tribunalului Giurgiu deschiderea procedurii de insolvenţă a formației AFC Astra Giurgiu, următorul termen pentru acest proces fiind 23 martie, au declarat surse apropiate clubului.

Firma care solicită insolvența clubului condus de Ioan Niculae este Onsoccer International Gestao De Carreiras Desportivas SA, ea având de recuperat comisioanele din intermedierea transferurilor a doi fotbalişti care au evoluat la Astra Giurgiu. Este vorba despre Pedro Santos şi Yazalde Gomes Pinto, doi jucători care au jucat la Astra sub formă de împrumut de la Sporting Braga, între 4 septembrie 2013 şi 1 ianuarie 2014, respectiv 7 septembrie 2013 şi 30 iunie 2014.

Pe parcursul anului 2014, alţi doi creditori au solicitat deschiderea procedurii generale a insolvenţei a AFC Astra Giurgiu. Impresarul italian Mariano Bizzarri şi compania de contabilitate, audit şi consultanţă economică financiară SC Ghe. Ştubeanu SRL au avut acţiuni pe rol la Tribunalul Giurgiu, dar au renunţat la judecată după ce au recuperat sumele restante.

Claudiu Popa, preşedintele executiv al echipei, a infirmat că Astra ar intra în insolvenţă. „E o cerere care a fost depusă în urmă cu 3 luni, ştiam despre ea şi ne-am pregătit apărarea. Din punctul nostru de vedere, nu există nicio datorie, noi l-am adus pe Yazalde printr-un contact cu clubul. Cum ne apărăm? Cu actele. Nu ştiu de ce a apărut acum această ştire, cererea e depusă de ceva vreme. Nu avem nicio problemă, vom trata totul cu seriozitate, nu cum se face la alte echipe. Pot spune cu mâna pe inimă că nu vom intra în insolvenţă. Am discutat deja cu avocata firmei respective, dar nu am ajuns la un consens”, a spus preşedintele executiv al Astrei.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!