Astra îl vrea pe Pițurcă

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 31 martie 2014

528 victor piturca

Florin Marin este noul antrenor principal al Astrei, după ce echipa din Giurgiu s-a despărţit de Daniel Isăilă. Acesta ar putea fi doar unul dintre pașii lui Ioan Niculae pentru o colaborare cu Victor Piţurcă.

Florin Marin este secundul lui Piţurcă la echipa naţională. Selecţionerul este decis să plece de la conducerea naţionalei şi a avut mai multe discuţii cu Ioan Niculae, fiind dispus să antreneze Astra Giurgiu.  Astfel, numirea lui Marin pe bancă este un semn că antrenorul României va accepta să pregătească gruparea de la Dunăre, din vară.

Surse apropiate clubului au spus că Ioan Niculae încearcă să-l convingă pe Victor Piţurcă să renunţe la echipa naţională chiar acum. „Domnul Niculae insistă pe lângă selecţioner să accepte oferta chiar de acum. Îşi doreşte foarte mult să câştige Cupa în acest sezon. Ar fi primul trofeu pentru el de când a preluat-o pe Astra”, a spus persoanele vizate, sub acoperirea anonimatului.

Selecţionerul este atent când semnează contractele, se știe că este un bun negociator şi vine întotdeauna cu echipa sa din care, pe lângă Florin Marin, mai fac parte Eugen Neagoe şi Gabi Boldici. Clauza de reziliere a lui Victor Piţurcă cu echipa naţională este de 600.000 de euro. 

Ultima echipă pregătită de Piţurcă în Liga I a fost Universitatea Craiova. Desigur, a plecat de acolo cu scandal, așa cum a plecat cam de peste tot.

Astra este calificată în semifinalele Cupei României, unde o va întâlni pe Petrolul Ploiești, pe 26 martie şi 16 aprilie. În cealaltă semifinală se vor duela Steaua şi Dinamo.

Posibila venire a lui Victor Piţurcă la Astra Giurgiu nu este una de bun augur pentru preşedintele actual al echipei, Dinu Gheorghe. Dacă mutarea se va face, este mai mult decât probabil că Dinu Gheorghe va părăsi formaţia lui Ioan Niculae.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!