Astra nu merge strălucit, Steaua vrea revanșa

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 10 iulie 2014

542 astra ploiesti

Astra Giurgiu îşi încheie stagiul de pregătire programat la Cogolo, Italia, și va reveni în ţară. Câştigătoarea Cupei României nu ia pauză, jucătorii lui Daniel Isăilă urmând să intre imediat în programul de dinaintea meciului de vineri, 11 iulie, din Supercupa cu Steaua. Prima partidă a sezonului va începe la ora 21:00 şi se va disputa pe Arena Naţională.

În cantonamentul din Italia, Astra a jucat două meciuri amicale, astfel că, pentru meciul din Supercupă, jucătorii echipei giurgiuvene nu au avut prea mult prilejul să lovească mingea. După egalul, 1-1, cu Bayern Munchen II, în al doilea amical s-a obţinut tot o remiză. În weekendul trecut, vicecampioana României a terminat la egalitate, 2-2, cu prim-divizionara slovenă ND Gorica, Willliam şi Seto trecându-şi numele pe lista marcatorilor.

Dacă Astra a jucat doar două meciuri de pregătire în această parte a anului, ambele terminate la egalitate, adversara din Supercupa României, Steaua, a evoluat în mai multe amicale în cele două cantonamente pe care le-a făcut în vară, ambele terminate cu rezultate dezastruoase. Bucureştenii au pierdut primele trei jocuri (1-2 cu FC Chiasso, 2-5 cu FC Lugano şi 2-4 cu Ludogoreţ Razgrad), înregistrând un golaveraj umilitor pentru o campioană, cinci goluri marcate şi 11 primite. În ultimele două amicale Steaua şi-a mai spălat din imagine prin victoria, 4-1, cu Oldham Athletic şi remiza cu vicecampioanei Cipriului, AEL Limassol, scor 1-1.

Steliştii se arată însă încrezători pentru jocul de vineri cu giurgiuvenii. Lucian Sânmărtean spune că îşi doreşte revanşa în faţa echipei din Giurgiu, după ce aceasta au cucerit Cupa chiar în faţa campioanei, în urmă cu ceva mai bine de o lună.

“A fost o perioadă grea, în care au survenit mai multe schimbări în echipă. Cred că acum suntem pregătiţi în proporţie de 70-80 la sută, pentru că vineri avem Supercupa, după care urmează câteva meciuri capitale. Suntem gata pentru noul sezon. Am început un nou tip de pregătire, cu fiecare meci care va veni vom creşte atât fizic, cât şi calitativ. Gâlcă a modificat antrenamentele, le-a modificat şi pe cele specifice. Noi eram obişnuiţi cu ceva mai mult accent pe fizic, dar acum am început direct cu mingea.

Trebuie să ne luăm revanşa faţă de Astra după eşecul din finala Cupei. Am fost aproape de event, dar am pierdut în faţa lor. Blazonul ne obligă să câştigăm vineri. Vom face tot posibilul pentru acest lucru”, a anunțat Sânmărtean.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!