Astra are planuri mari

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 19 iunie 2014

539 daniel isailaAntrenorul celor de la Astra Giurgiu, Daniel Isăilă, a declarat că are multe speranţe în privinţa următoarei ediţii de campionat şi că vrea ca formaţia să depăşească performanţa sezonului trecut, când Astra a câștigat Cupa României.

„Ne-am reunit cu multe speranţe, vrem să depăşim performanţa sezonului trecut. Ne aşteaptă o luptă dificilă pe trei fronturi, campionat, cupă, Europa League, unde va fi foarte greu chiar dacă intrăm în turul 3. Chiar dacă încă nu am semnat noul contract, am discutat detaliile acestuia. În privinţa lotului, nu pot spune nimic concret. Sigur, vor mai veni jucători, însă, deocamdată, nu pot da nume. În privinţa jucătorilor care vor pleca, cred că este normal să se întâmple acest lucru, cu condiţia ca şi clubul şi cei în cauză să fie mulţumiţi. La Cupa Mondială mi-a plăcut Italia, dar favorită rămâne Brazilia”, a spus Isăilă după reunirea lotului Astrei.

Alexandru Măţel a afirmat că pentru el vacanţa încheiată a fost fericită, deoarece s-a căsătorit şi a avut motive de bucurie după câştigarea Cupei României. „Nu ştiu dacă suntem favoriţi la câştigarea campionatului, chiar dacă mulţi ne văd aşa. Nu ştiu dacă Steaua este slăbită, vom vedea la Supercupă. Cred că pentru titlu ne vom bate cu Steaua, Petrolul, CFR şi chiar Dinamo. Pentru mine cred că ar fi cel mai bun moment să plec într-un alt campionat, după 4 ani buni la echipă”, a precizat Măţel, care a adăugat că ţine cu naţionala Argentinei la Cupa Mondială.

Constantin Budescu a spus că rezultatele din ultimele două sezoane obligă Astra să aibă obiective importante, chiar titlul. „A fost o vacanţă frumoasă, am muncit mult în timpul anului şi am avut motive să ne bucurăm. Rezultatele din ultimele două sezoane ne obligă să ne propunem mai mult, poate chiar titlul. Am rămas, în mare, aceeaşi echipă, una destul de solidă, putem spera să ne batem la campionat. Cred că principalele contracandidate sunt Steaua, care a reuşit ultimele două sezoane extraordinare cu Reghecampf, Petrolul şi CFR Cluj. Un eventual transfer nu depinde doar de mine. Am auzit că cei de la Botev au vorbit la club, nu ştiu dacă se vor concretiza discuţiile. Dacă nu va fi, voi aştepta următoarea şansă. Nu pot să spun nimic în privinţa echipei naţionale. N-am selecţii, o dată am fost bun, altă dată nu, oricum, dacă voi fi chemat, voi răspunde convocării”, a spus fotbalistul, precizând că la CM ţine cu Argentina, fiind fan Lionel Messi.

Takayuki Seto crede că Astra poate să obţină rezultate mai bune sezonul viitor, chiar să se lupte pentru titlu. „Steaua rămâne o echipă foarte bună, la fel Petrolul sau CFR, echipe cu pretenţii. Eu nu mă gândesc să plec, mai am contract cu Astra”, a afirmat Seto.

Jucătorul a spus că a urmărit meciul Japoniei cu naţionala Coastei de Fildeş, scor 1-2, jucat duminică dimineaţa, de la ora 04.00. „M-am trezit la 4 dimineaţa să văd primul meci al Japoniei la Mondial şi n-am mai putut să adorm după încheierea lui. Sper să batem Grecia, să facem o bucurie şi românilor. Nu mă miră gestul compatrioţilor mei care au făcut curat în tribune, aşa suntem noi, de mici învăţăm să respectăm ce ne înconjoară. Cred că Brazilia va ieşi campioană mondială”, a spus Seto.

Astra Giurgiu s-a reunit pentru sezonul 2014/2015 la stadionul din Ploieşti. De la reunire au absentat Ben Youseff, Laban, Yahaya, Junior Morais şi Bukari, aşteptaţi să revină la echipă în cursul acestei săptămâni. Au lipsit fotbaliștii aflaţi la final de împrumut, Papp, Iorga, Ştefan Popescu, ale căror înţelegeri nu vor fi prelungite. În aceste zile este aşteptat pentru negocierea unui transfer definitiv și jucătorul Yazalde Gomes Pinto.

Jucătorii Astrei vor efectua vizita medicală, iar între 18-23 iunie vor susţine un stagiu de pregătire la Braşov. Începând cu 25 iunie, Astra are programat al doilea stagiu de pregătire, pe durata a 2 săptămâni, în staţiunea italiană Cogolo.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!