Astra remaniază lotul

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 19 decembrie 2014

563 astraStartul sezonului anunța un an fantastic pentru Astra Giurgiu. Echipa lui Ioan Niculae câștiga Supercupa României, la penalty-uri pe Steaua, şi reușea o calificare incredibilă în grupele Europa League, după ce o elimina pe Lyon, echipa cu cel mai mare coeficient din play-off.

Însă din momentul înfrângerii din returul cu Lyon, giurgiuvenii au mers din ce în ce mai slab. Din cele 20 de meciuri jucate, Astra nu a câştigat decât șase, terminând la egalitate în alte șapte. Desigur, asta a dus la ocuparea ultimului loc într-o grupă cu Salzburg, Dinamo Zagreb şi Celtic, ca și la eliminarea din Cupa României şi un loc patru în in Liga 1

Astfel că, așa cum a anunțat, patronul Ioan Niculae va trece la o remaniere masivă a lotului, sperând că asta va aduce și atingerea obiectivelor propuse, adică a celor care au mai rămas în joc.

Astra va începe să caute echipe jucătorilor care au salarii mari, dar care au dezamăgit în finalul de sezon. Aici pot fi enumerați vârful Sadat Bukari, mijlocaşul defensiv Seidu Yahaya și aripa stângă Elliot Grandin, fiecare cu salarii de 15.000 de euro pe lună. Bukari şi Yahaya au fost titulari în tur, dar Grandin, unul dintre cei mai bine plătiţi jucători de la Giurgiu, nu a jucat decât 116 minute.

Astra a anunțat deja prima plecare, clubul reziliind de comun acord contractul pe care-l avea cu Aurelian Chiţu, mijlocaşul sosit de la Valenciennes. Chiţu a jucat doar în 349 de minute pentru giurgiuveni, reuşind un singur gol.

Există însă și vești bune. Silviu Lung Jr. şi-a prelungit pe 3 ani contractul cu echipa, fiind unul dintre jucătorii cu evoluţii extrem de apreciate în acest sezon. Veşti bune au primit şi Denis Alibec şi Alexandru Ioniţă. Primul va continua cu Astra, iar în ceea ce-l privește pe Ioniță se discută deja de un împrumut la fosta sa echipă, Rapid, care caută disperată un lot cu care să se prezinte la retur.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!