Atac al lui Budescu

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 15 iulie 2016

CONFERINTA DE PRESA - ANGHEL IORDANESCU - ECHIPA NATIONALAConstantin Budescu îşi continuă declaraţiile critice la adresa lui Anghel Iordănescu, pe care îl consideră principalul vinovat pentru ratarea calificării României în optimile EURO 2016. Înainte de startul Campionatului European, fostul atacant al Astrei l-a atacat pe Iordănescu, pe motiv că foloseşte metode de pregătire învechite.

Budescu n-a trecut peste conflictul cu Anghel Iordănescu, deşi acesta a fost înlocuit cu Christoph Daum. Atacantul lui Dalian Yifang susţine că Iordănescu este principalul vinovat pentru performanţa slabă a României la EURO, nu jucătorii:

”Mi-aş fi dorit să nu am dreptate, dar, din păcate, am avut. Am fost foarte trist după EURO. La momentul acela mulţi m-au blamat şi m-au criticat, dar eu am spus ce am avut de spus şi aţi văzut ce s-a întâmplat. Nu am făcut o figură frumoasă la Campionatul European. Eu mă aşteptam să fie aşa. Jucătorii au dat tot ce a fost mai bun să câştige, dar s-a greşit în altă parte. Am spus dinainte de EURO că s-a greşit antrenorul”, a declarat Constantin Budescu la DigiSport. Conflictul dintre cei doi a pornit după ce Anghel Iordănescu a refuzat să-l mai cheme pe Budescu la naţională, ca urmare a transferului în liga a doua din China.

Despre noul selecţioner, Budescu susţine că şi România are antrenori de calibrul lui Daum: ”Din ce am văzut, este un tip serios, un tip cu performanţe. Dar avem şi noi antrenori în România care puteau face ce face dânsul. Sper să facă treabă bună”, a mai spus Budescu.

Atacantul de 27 de ani a vorbit şi despre viitorul său. Budescu n-a reuşit să se adapteze la Dalian Yifang şi chinezii vor să-l împrumute pentru următoarele şase luni. Mai ales că cei de la Dalian l-au înlocuit pe lista stranierilor din lot. Budescu susţine că se află în negocieri cu Astra şi Dinamo, care ar urma să-i achite o parte din salariul pe care-l câştigă în China:

”Depinde dacă îşi doresc cei de la Astra să revin. Trebuie să-mi suporte o parte din salariu. Vom vedea. Ei (n.r. conducătorii clubului chinez) mi-au spus că mă pot lăsa împrumut 6 luni. Ei au voie să legitimeze doar trei jucători străini. Şi, cum eu am tot stat din ţară, au apucat să legitimeze alt jucător şi mi-au spus că pot pleca împrumut. Pot ajunge în continuare şi la Dinamo. O să joc acolo unde o să fiu dorit. O să calculez şi eu un pic şi nu mă refer neapărat la bani. Am vorbit foarte mult cu Şumi despre revenire, dar mai aştept încă un pic cu recuperarea şi apoi voi lua o decizie. M-am gândit şi la echipa naţională, mă gândesc tot timpul”, a încheiat Budescu.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!