Atac la pungile de plastic

Articol publicat in sectiunea Social pe data 21 noiembrie 2014

Peste 70 de organizaţii neguvernamentale îi cer ministrului mediului, Attila Korodi, într-o scrisoare deschisă, să susţină o propunere a Parlamentului European privind reducerea cu 80% a consumului de pungi din plastic de unică folosinţă, până în 2019. Cele peste 70 de organizaţii semnatare spun că îşi exprimă îngrijorarea faţă de opoziţia ministrului şi a guvernului faţă de propunerea PE cu privire la reducerea consumului de pungi din plastic de unică folosinţă. Semnatarii susţin că, în ciuda unui sprijin popular puternic în întreaga Uniune Europeană, surse din Bruxelles poziţionează România alături de o minoritate de state membre care blochează propunerea PE.

În scrisoarea adresată lui Korodi este citat Piotr Barczak, Policy Office la European Environmental Bureau, care ar fi declarat că „un grup restrâns de ţări din cadrul Consiliului, nou acceptate în UE, persistă în a arăta un dispreţ total faţă de consecinţele majore ale poluării mediului cu pungi de plastic” şi că „refuzul acestui grup minoritar de state membre UE de a adopta oricare dintre propunerile progresiste propuse de către Parlament contribuie la impasul în negocierile dintre Consiliul de Miniştri al UE, Comisia Europeană şi Parlamentul European”.

ONG-urile menţionează că pungile din plastic au o durată de viaţă de peste 200 de ani şi una de utilizare de doar câteva minute, fiind unul dintre cele mai elocvente exemple de eşec al proiectării din industrie.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!