Atac rasist: maşina unui român, incendiată

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Poveşti româneşti, UK, despre români pe data 30 ianuarie 2016

uk-belfast-rasism-imigranti-romani-masina-incendiata

Cele mai dure atacuri rasiste împotriva românilor din UK au loc în Irlanda de Nord. Ultimul incident a avut loc zilele trecute, când, la Belfast, maşina unui tânăr român a fost incendiată, informează Belfast Telegraph, citat de Mediafax.

Autoturismul lui Daniel Cârpaci, de 25 de de ani, a fost grav avariată, iar poliţia din Belfast investighează acum incendierea premeditată, considerând că infracţiunea a fost motivată de ură. Din păcate, incidentul nu este singurlar, în condiţiile în care în ultimele săptămâni au mai avut loc în zonă acte de intimidare rasială, îndreptate nu numai asupra românilor imigranţi.

Daniel Cârpaci, stabilit în Belfast, pe Elbor Street, alături de soţia sa şi cei doi copii, a declarat pentru Belfast Telegraph: „Am locuit pe această stradă timp de două luni fără probleme. Aici toată lumea este binevoitoare” şi nu se aştepta să-şi găsească maşina incendiată când s-a întors într-o noapte de la serviciu, în jurul orei trei dimineaţa.

Daniel Cârpaci se confruntă cu primul atac de intimidare în cei doi ani de când s-a mutat în Irlanda de Nord, iar acum se teme pentru siguranţa familiei lui şi urmăreşte să se mute din acel cartier. Cât despre vizita părinţilor pe care o aveau în plan, rămâne de văzut.

 

trimiteri-sus-4

Șofer român de taxi, abuzat în Plymouth

Victimă a rasismului

CHANNEL 4 COLOREAZĂ PROFILUL ROMÂNILOR

Nigel Farage: „Am o mare problemă cu România!”

trimiteri-jos-4

 

Românul are toate motivele să considere că nu este binevenit, atâta timp cât cu doar două săptămâni înainte, o femeie de origine chineză a plecat din zonă cu copilul ei pentru că locuinţa le-a fost atacată cu sticle incendiare. Şi acest eveniment a avut loc pe Elbor Street, din Belfast.

 

Joacă „rasistă” între copii

Vinerea trecută, un tânăr britanic de 16 ani a recunoscut în faţa judecătorului la Hamilton Sheriff Court din Wishaw, Scoţia, că l-a lovit cu băţul pe cap pe un tânăr polonez, de 15 ani, în aprilie 2014. În urma loviturii, polonezul a rămas cu un semn, pe viaţă.

Pe 8 aprilie 2014 tânărul polonez alături de doi prieteni de-ai săi, tot polonezi, înotau în râul Clyde când, de pe mal, acuzatul şi alţi prieteni de-ai săi au început să-i atace verbal pe cei trei polonezi, cu remarci precum: „b*****d” sau „duceţi-vă înapoi în Polonia!”.

Simţindu-se ameninţaţi, cei trei polonezi au luat-o la picior, însă acuzatul şi prietenii săi i-au urmărit, în final polonezul de 15 ani alegându-se cu lovitura de băţ la cap.

Judecătorul va decide sentinţa abia pe 22 februarie, luând în calcul şi faptul că atacatorul britanic i-a trimis victimei după incident următorul mesaj pe un canal de socializare media: „N-am vrut să-ţi fac asta. Eşti bine?”.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , , , , ,

Comentarii

O parere la “Atac rasist: maşina unui român, incendiată”

  1. EMILIAN NEAGU Spune:

Spune-ti si tu parerea!