Atac rasist: poloneză, bătută de un român?

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Imigranţi în UK pe data 20 martie 2015

O adolescentă din Polonia a reclamat că a fost bătută, sâmbătă, 14 martie, de un individ despre care spune că ar fi român, notează jurnaliștii britanici de la Manchester Evening News.

Potrivit publicației, atacul a avut loc în Salford, când un bărbat de aproximativ 20 de ani i-a strigat mai multe cuvinte rasiste, după care a lovit-o peste față și a încercat să îi ia geanta.

Tânăra în vârstă de 18 ani a reușit în cele din urmă să își păstreze geanta, iar bărbatul a luat-o la fugă. Atacul, spun polițiștii, a durat aproximativ cinci minute. Adolescenta a descris atacatorul ca fiind român, din cauză că, spune aceasta, i-a recunoscut accentul. Ea l-a descris pe individ ca fiind un bărbat între 20 și 30 de ani, înalt de aproximativ 1.80 metri, cu părul negru, de lungime medie. Purta o haină neagră, pe talie, cu fermoar, blugi și pantofi negri cu șireturi.

Poliția a anunțat că femeia este încă în stare de șoc și nu știe de ce a fost urmărită de acel individ. Îi este frică să mai iasă din casă de teamă că ar putea fi atacată din nou.

Polițiștii îi roagă pe cei care l-ar putea recunoaște pe individ să sune la 0161 856 5260 sau să contacteze asociația Crimestoppers, anonim, la numărul de telefon: 0800 555 111.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!