(VIDEO) Atacul din Paris. Victime şi dintre români

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 14 noiembrie 2015

atacul-din-paris

Cel mai recent bilanț al autorităţilor franceze a centralizat 129 de morţi în urma atentatelor comise vineri seară la Paris, iar 352 de persoane sunt rănite, în jur de 100 fiind în stare critică.

Cel puţin 129 de persoane au fost ucise în urma a șase atentate teroriste ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Potrivit ultimelor informaţii, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert rock. Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc în zona stadionului „Stade de France”, în timpul unui meci de fotbal între Franţa şi Germania. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.

Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat astăzi că decesul a doi cetăţeni români în atacurile produse în cursul nopţii trecute în capitala Franţei a fost confirmat de autorităţile franceze. MAE informează că Ambasada României la Paris este în legătură cu familiile acestora şi le va acorda asistenţa consulară necesară.

Conform mai multor surse, cei doi români care au murit la Paris sunt Mariana Lăcrămioara Pop, din județul Maramureș, şi Ionuţ Ciprian Calciu, din Tulcea.

Un jurnalist francez a surprins într-o înregistrare video momentele de teroare din Bataclan. ATENŢIE! IMAGINILE VIDEO VĂ POT AFECTA EMOŢIONAL!

 

Alte înregistrări:

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!