Atât poate

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 11 februarie 2016

Am aflat de ce Adi Mutu vrea neapărat să meargă la EURO. Vrea să-l depășească pe Gheorghe Hagi la numărul de goluri marcate pentru naționala României, ceea ce mi se pare imposibil. Suntem într-o grupă cu Franța. Ar trebui să se întâmple o minune pentru ca Mutu să fie capabil să treacă de puternicii fundași ai naționalei Franței și să marcheze. Nici dacă i se creează loc nu sunt multe șanse, pentru că nu mai aleargă ca pe vremuri. Suntem și-ntr-o grupă cu naționala Elveției. Și nici aici nu vedem multe șanse, pentru că elvețienii nu sunt ei chiar foarte tehnici, dar au fundași extrem de puternici și puși mereu pe harță. Iar când ai 38 de ani… Iar Albania, ei, Albania pune din ce în ce mai mult osul la treabă iar apărarea ei arată chiar mai bine decât arată a noastră, plus că la ei nu apare vreun pericol numit Tamaș sau Papp.

Mai degrabă am spune că Mutu vede în competiția din vară o altă metodă de a se mai alege cu ceva bani. Implicarea sa în scandalul din Italia va lăsa urme financiare și bugetul trebuie cârpit. Ba poate vine și o ofertă din China sau zona Golfului, celor de acolo le place să vadă dinozauri chinuindu-se. Pe final de carieră, să zicem așa, căci na, cariera și-a terminat-o de mai bine de 10 ani, o asemenea ofertă ar fi ca un pansament pe rănile unui orgoliu care n-a știut niciodată să se folosească în mod bun.

La cum îl știm pe tata Puiu… sunt toate șansele să-l vedem pe Adi în lotul pentru EURO.

Așa că dacă-l veți vedea pe Mutu în genunchi, aplecat peste linia de 16 m, să știți de pe acum că nu este de la faptul că o confundă cu ceva alb.

Este de la faptul că atât mai poate.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!