Atentatele din 7 iulie 2005, comemorate cu un exercițiu antitero

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 4 iulie 2015

londra_exercitiu antitero

Scenariul amintește de ceea ce s-a întâmplat zilele trecute în Tunisia: trei indivizi cu cagule și înarmați cu puști de asalt se apropie de o stație de metrou, trăgând în civili.

Exercițiul a început marți dimineață într-o stație de metrou dezafectată și s-a încheiat miercuri. Au fost mobilizați în jur de o mie de polițiști, unități speciale antitero, serviciile de ambulanță și pompieri, care au simulat măsuri de intervenţie în caz de atac terorist cu arme automate.

Pentru ca reacțiile tuturor să fie cât mai veridice, doar câțiva membri din conducerea Scotland Yard sunt la curent cu răsturnările de situație prevăzute în scenariu.

Autoritățile britanice vor să-și testeze astfel gradul de pregătire, cu o săptămână înainte de comemorarea a zece ani de la atentatele din 7 iulie 2005, soldate cu 56 de morți.

Exerciţiul este organizat la aproape o săptămână după ce 38 de oameni au fost ucişi de un bărbat înarmat, pe o plajă din Tunisia. Majoritatea turiştilor omorâţi în Tunisia erau cetăţeni din Marea Brtianie. Autorităţile britanice au dat asigurări că exerciţiul organizat la Londra, cel mai amplu de până acum, nu este o reacţie la ameninţări specifice, ci a fost plănuit de mult.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!