Atenţie, deadline-ul de 5 octombrie pentru taxe a trecut

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, Diaspora pe data 20 octombrie 2015

uk_taxes

Dacă ai devenit self-employed în perioada 6 aprilie 2014 – 5 aprilie 2015 sau dacă ai avut venituri suplimentare peste veniturile din angajare şi nu te-ai înregistrat pentru un UTR de persoană self-employed până la 5 octombrie 2015, eşti pasibil de amendă.

Tina Riches, partener pe impozitare la firma de contabilitate Smith & Williamson, citată de The Independent, avertizează:

—————————————

„Neînregistrarea la timp poate atrage penalizări de până la 30% din taxele datorate şi, în unele cazuri, chiar mai mult de atât!”

—————————————

Aceeaşi specialistă aminteşte că anul acesta HMRC-ul a anulat un număr bun de penalizări pentru depunerea tax return-ului cu întârziere, însă contribuabilii n-ar trebui să se aştepte ca şi în 2016 HMRC-ul să fie la fel de binevoitor.

—————————————

„Totuşi, dacă se plătesc taxele până la 31 ianuarie, atunci penalizările nu mai apar.”

Tina Riches

—————————————

Te poţi înregistra online pe site-ul gov.uk/register-for-self-assessment. Vei primi un UTR (unique tax reference) şi vei fi notificat că trebuie să-ţi depui tax return-ul. Data de depunere a tax return-ului este 31 ianuarie dacă depui online, respectiv 31 octombrie dacă se depune pe hârtie (o practică tot mai rară).

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!