Atenție la apa din supermarketuri

Articol publicat in sectiunea Social pe data 25 martie 2016

Cinci sortimente de apă de masă și de izvor vândute în marile magazine din România nu sunt bune pentru consum, întrucât nu respectă indicatorii microbiologici conform prevederilor legale în vigoare, a anunțat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), într-un comunicat citat de News.ro.

Inspectorii ANPC au prelevat, în perioada 4-9 martie, eșantioane din sortimente de apă de masă și de izvor din rețeaua comercială a unor lanțuri de hipermarketuri și supermarketuri din București. În urma controalelor, dintre cele 17 eșantioane prelevate și analizate din punct de vedere microbiologic, cinci au fost neconforme, în urma analizelor de laborator.

Este vorba despre apa de izvor plată Winny, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri, apa de masă necarbogazoasă Aro, vândută tot în PET-uri de 2 litri, apa de izvor Calipso, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 6 litri, apa de izvor plată Izvorul Zânelor, în PET-uri cu capacitatea de 2 litri și apa de izvor Aqua Queen, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 5 litri.

În urma acțiunii, inspectorii ANPC au dat amenzi contravenționale în valoare totală de 50.000 de lei și au decis să oprească de la comercializare 244 de litri apă de izvor Calipso și Izvorul Zânelor, care nu întrunea condițiile pentru consum sigur.

„Celelalte sortimente nu se mai aflau la comercializare la momentul controlului. Totodată, s-a dispus extinderea controlului la producător, în județul Ilfov, respectiv Harghita, prin comisariatele județene de protecție a consumatorilor”, se mai arată în comunicatul de presă.

În 15 martie, au fost efectuate alte 11 prelevări de probe, iar eșantioanele au fost transmise la laborator pentru a fi analizate din punct de vedere microbiologic și al conținutului de nitriți.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!