Atentie la jocurile piramidale!!!

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 4 mai 2009

Serviciul de consultanta al Guvernului a avertizat consumatorii sa fie atenti si sa nu cada victime jocurilor de tip piramidal, jocuri care ii costa pe acestia in jur de 420 de milioane de lire anual.

Schemele piramidale – prezentate de cele mai multe ori prin intermediul e-mail-urilor, internetului, intalnirilor de recrutare sau al prietenilor si rudelor – sunt un fel de cluburi sau societati care promit, o data ce le-ati platit taxa de admitere, castiguri din ce in ce mai mari pe masura ce veti recruta noi membri pentru ele. Respectivele scheme ajung rapid la faliment din cauza noilor membri care nu mai sunt pana la urma de gasit, iar acest lucru va insemna falimentarea celor care au investit deja in ele. Legi noi, intrate in vigoare inca din 2008, interzic persoanelor sa stabileasca, opereze sau promoveze scheme piramidale. Incalcarea legilor duce la o condamnare penala cu doi ani de inchisoare si/sau amenda.

Informatii aprofundate despre schemele piramidale sau alte tentative de inselaciune puteti gasi la http://www.consumerdirect.gov.uk. Persoanele care au nevoie de un ajutor personal se pot adresa la 084 5404 0506.


Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!