Atenție la laptele praf

Articol publicat in sectiunea Sănătate, Social pe data 10 aprilie 2015

Cinci deputaţi ai PSD propun ca laptele proaspăt pentru consum destinat comercializării să fie obligatoriu etichetat cu avertizarea privind proporţia de lapte praf conţinută. Ei au depus o propunere legislativă care prevede că laptele proaspăt pentru consum destinat comercializării, care conţine lapte praf, trebuie să prevadă pe etichetă, în mod obligatoriu, avertizarea cuprinzând sintagma: „Conţine lapte praf în proporţie de _%.” Laptele proaspăt care nu conţine lapte praf trebuie să prevadă obligatoriu pe etichetă menţiunea: „Nu conţine lapte praf”.

Nerespectarea acestor prevederi va fi sancţionată de către Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară cu amendă între 5.000 lei şi 10.000 lei, propun iniţiatorii proiectului de lege, potrivit Mediafax.

Deputaţii semnatari ai propunerii legislative au apreciat, în expunerea de motive, că „populaţia este în general păcălită prin utilizarea denumirii de lapte de vacă sau lapte autentic, deoarece nu este acel aliment care este direct obţinut de la vacile de lapte”. „În majoritatea cazurilor, acel lapte proaspăt pentru consum este un amestec cu lapte praf, a cărui valoare nutriţională este foarte scăzută”, mai susţin iniţiatorii.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!