Atenţionări de la Fisc prin SMS

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 3 martie 2014

Fiscul intenţionează să trimită românilor SMS-uri cu notificări referitoare la datoriile pe care le au la stat, înlocuindu-se astfel notificările trimise acum prin poştă, relatează Realitatea.net. De asemenea, ANAF va oferi aplicaţii pentru smartphone-uri, astfel încât contribuabilii să aibă acces cât mai uşor la informaţii legate de plata taxelor la stat, potrivit Gandul.info.

Acestea sunt doar câteva dintre planurile prin care ANAF îşi propune, până în 2017, creşterea până la 92% a proporţiei contribuabililor care îşi declară singuri toate veniturile obţinute şi prin care gradul de conformare voluntară la plată va ajunge la 85%.

„Pe viitor, persoanele fizice vor putea fi notificate prin SMS, în locul variantei trimiterii unui aviz prin poştă”, au explicat, pentru Gandul.info, surse din ANAF. Este vorba despre contribuabilii care şi-au precizat numărul de telefon în formularele depuse la ANAF.

Tot pentru a creşte nivelul încasărilor, ANAF va continua să simplifice declaraţiile fiscale, anunţând „reproiectarea formularelor de declaraţii fiscale în vederea facilitării completării acestora de către contribuabili”, dar şi „crearea condiţiilor tehnice şi procedurale pentru plata obligaţiilor fiscale prin toate instrumentele bancare”.

Fiscul execută vilele patronilor

ANAF trece de la executarea bunurilor unei firme la urmărirea silită a acţionarilor şi asociaţilor, direct pe CNP. Fiscul ameninţă că le ia maşinile, casele, apartamentele persoanelor posesoare de firme cu datorii, prin atragerea răspunderii solidare. Pot fi anulate contracte de vânzare a activelor şi urmărite chiar şi soacrele care primesc bunuri din patrimoniul firmei ginerelui, relatează Capital.ro.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!