Atlassib: „Românii preferă UK, Germania şi ţările scandinave”

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 19 martie 2016

atlassib-daniel-micu

Românii circulă în Europa cum n-au mai făcut-o niciodată. O fac şi individual, cu autoturismele proprii, însă cei mai mulţi dintre ei sunt clienţi fideli ai companiilor aeriene low-cost, precum Ryanair, WizzAir, BlueAir, dar şi ai firmelor de transport pasageri cu autocarul, precum Atlassib, Eurolines, Tabia Tour sau Saiz Tour.

Potrivit Mediafax, Daniel Micu, directorul general al companiei Atlassib, a făcut recent următoarea declaraţie:

—————————————

„Anul trecut am remarcat o scădere a cererii pentru deplasările spre Italia şi o creştere pentru deplasările spre Marea Britanie, Germania şi ţările scandinave. Piaţa s-a sedimentat deja, există pasageri adepţi ai avioanelor, dar şi adepţi ai autocarelor. Avem ca avantaj costul mic pentru bagaje în comparaţie cu avioanele, dar şi faptul că preluăm pasagerii din mai multe localităţi, nu doar în oraşele mari.”

—————————————

Atlassib este lider pe piaţa de transport internaţional al pasagerilor în România, transportând în 2015 peste 590.000 de români spre destinaţii externe pe cele 37 de rute pe care operează. În 2016 se estimează un număr de pasageri similar cu cel de anul trecut.

În 2014, Atlassib a înregistrat o cifră de afaceri de 51 de milioane de euro şi un profit de 2,3 milioane de euro.

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!