Atractiile Londrei si infractorii Parisului

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 5 august 2013

Atractiile turistice ale Londrei ar putea fi asaltate de cersetori si hoti de buzunare romi, veniti din Romania, exact asa cum se intampla in prezent la Turnul Eiffel sau la Muzeul Luvru din Paris, avertizeaza tabloidul Daily Mail, in editia din 18 iulie. Publicatia insinueaza ca acest lucru ar deveni posibil dupa 1 ianuarie 2014, odata cu liberalizarea pietei muncii in Marea Britanie pentru romani si bulgari.

„UK se pregateste sa-si deschida granitele pentru a permite catorva mii de imigranti din Romania si Bulgaria sa vina si sa munceasca in aceasta tara, in conformitate cu normele europene in vigoare privind libertatea circulatiei in interiorul UE. In consecinta, sunt sanse ca bande organizate de etnici romi originari din cele doua state est-europene sa se stabileasca in metropola de pe Tamisa”, sustin cei de la Daily Mail.

Jurnalistii publicatiei s-au gandit sa abordeze acest subiect ca reactie la un articol pe aceeasi tema publicat recent in prestigioasa revista franceza Paris Match. Aceasta a dedicat nu mai putin de opt pagini pentru a arata cum grupuri organizate de infractori romi actioneaza in capitala Frantei. Spatiul publicistic a fost umplut cu imagini ilustrand modul in care turistii devin victime pe trotuare supraaglomerate, in preajma bancomatelor sau in statiile de metrou.

„Prezenta efectivelor de politie franceze a crescut simtitor in jurul celor mai vizitate atractii turistice pariziene… Aproape 13.000 romani si bulgari au fost deportati din Franta in 2012, adica mai mult cu 18,4 procente decat in anul anterior. Si multi dintre acestia planuiesc sa vina in UK dupa 1 ianuarie 2014, odata cu eliminarea restrictiilor impuse in Regatul Unit in ultimii sapte ani pentru cetatenii celor doua state din estul continentului”, sustin cei de la Daily Mail.

Parisul este considerat cea mai atractiva destinatie pentru turisti din intreaga lume, iar britanicii constituie grupul cel mai numeros de vizitatori ai capitalei franceze, se mai sustine in articolul din Daily Mail. „Practic, mii de cetateni britanici pot deveni victimele gruparilor infractionale care actioneaza in Paris. Si, in plus, ca urmare a eliminarii iminente a restrictiilor impuse pe piata muncii britanice pentru romani si bulgari incepand de anul urmator, bandele organizate care comit furturi pe strazile Parisului isi pot extinde activitatea si la Londra”, subliniaza publicatia.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!