Atractivi pe piata imobiliara

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 20 ianuarie 2014

Cele mai interesante zece piete din Europa pentru investitorii imobiliari sunt Bucuresti, Varsovia, Dublin, Amsterdam, Milan, Barcelona, Roma, Madrid, Bruxelles si Luxembourg, considera analistii de la BNP Paribas Real Estate.

„Daca Marea Britanie, Germania si Franta inca reprezinta 80% din piata imobiliara din Europa, interesul investitorilor a crescut pentru urmatoarele zece piete din esalonul doi: Varsovia, Dublin, Amsterdam, Milan, Barcelona, Roma, Madrid, Bruxelles, Luxembourg si Bucuresti. Anul trecut, mai multi investitori au optat pentru aceste piete care ofera un potential accentuat de crestere. Astfel, volumul investitiilor a crescut cu 73% in 2013 comparativ cu 2012 si este de asteptat sa ajunga la 10,4 miliarde de euro”, se arata intr-un raport al BNP Paribas Real Estate, citat de Mediafax.

In ceea ce priveste piata de investitii imobiliare din Bucuresti, analistii companiei franceze mentioneaza ca, in anul 2013, aceasta a fost mai activa, creand perspective pozitive pentru investitori pe termen mediu.

„Investitorii sunt incurajati de o piata a chiriasilor care da dovada ca este rezistenta la socuri si de randamente (yielduri) interesante comparativ cu alte piete din Europa Centrala si de Est. Cu toate astea, accesul limitat la credite ramane principala bariera pentru investitii, in special pentru investitorii locali. In aceste conditii, cererea este sustinuta in special de fondurile straine oportuniste”, se mentioneaza in raport.

Potrivit sursei citate, cu cateva exceptii, cum sunt Polonia si Romania, pietele europene din esalonul doi se mentin la niveluri reduse din cauza unui mediu economic dificil.

„Anul acesta arata o perspectiva usor mai buna, cu stagnari sau cresteri nesemnificative ale PIB. Pietele din esalonul doi au ajuns probabil la limita de jos in ceea ce priveste chiriile si la cel mai inalt nivel al ratelor de neocupare, din cauza volumul redus de noi proiecte”, precizeaza analistii BNP Paribas Real Estate.

Valoarea tranzactiilor imobiliare din Romania a totalizat anul trecut 335 milioane de euro, in crestere cu 10% fata de anul trecut.

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!