Atributii extinse pentru drumuri mai sigure

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 20 aprilie 2009

De la 1 aprilie, autoritatile au atributii extinse pentru ca acestea sa se poata asigura ca toti aceia care incalca legile pe sosele vor fi pedepsiti.

Potrivit noilor legi de circulatie, cetatenii care traiesc in afara Marii Britanii nu vor mai putea scapa de amenzile aplicate de politistii britanici. Politia si examinatorii VOSA (Vehicle Operator and Services Agency) pot de acum colecta pe loc amenzile de la cei care nu pot dovedi ca au resedinta pe teritoriul Marii Britanii. Cei care sunt prinsi ca incalca regulile de circulatie se vor alege si cu puncte de penalizare in dosarul de conducere din Marea Britanie, fapt care poate duce la interdictia de a mai sofa aici.

De asemenea, examinatorii VOSA vor fi de acum capabili, pentru prima oara, sa stabileasca amenzile pentru masinile cu gabarit depasit, atat pentru cele britanice, cat si pentru cele straine; in plus ei vor avea dreptul de a le  opri pe acestea sa mai circule in cazul in care ora la care sunt conduse, greutatea lor sau conditiile in care se prezinta masina reprezinta o amenintare la adresa sigurantei circulatiei.

Incepand din acelasi moment, conducatorii auto care demonstreaza ca au o adresa pe teritorul Marii Britanii vor putea sa depuna un depozit financiar cel putin egal cu valoarea amenzii incasate sau 300 de lire, pentru o eventuala amenda din partea unui judecator.

Noile extinderi ale atributiilor vor permite celor din politie si VOSA sa imobilizeze orice fel de vehicul caruia i-a fost interzis sa se mai deplaseze pentru ca soferul incalca orarul de deplasare, pentru ca masina era supraincarcata, ca si in cazuri in care soferul refuza sa plateasca depozitul financiar cerut de autoritati.


Etichete: , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!