Au adormit şi s-au mai trezit după 6 zile

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 19 iunie 2014

Populaţia din două sate din Kazahstan este lovită de un fenomen ciudat, care i-a speriat pe locuitori şi i-a încurcat pe medicii care au venit să investigheze problema, scrie thedebrief.co.uk.

Localnicii din două sate din Kazahstan, Krasnogorsk şi Kalachi, prezintă simptomele unei afecţiuni ciudate şi necunoscute. Concret, ei adorm pentru o perioadă lungă, între 30 de ore şi 6 zile, fără să ştie de ce şi fără să fie obosiţi.

În jur de 60 dintre cei 820 de locuitori ai celor două sate au fost afectaţi într-un fel sau altul de această boală neidentificată.

Marina Felk, o femeie de 50 de ani din Kalachi, a declarat că a adormit dimineaţă, în timp ce mulgea vaca, şi s-a trezit două zile mai tîrziu, într-o cameră de spital. Alţi localnici au relatat cazuri asemănătoare.

Au existat şi alte simptome: slăbiciune, ameţeli, pierderi de memorie. Unii copii au povestit că au halucinaţii.

După ce au respins ipoteza iniţială, cea a intoxicaţiei alcoolice, medicii care au venit în cele două sate au acum o altă variantă.

Ei cred că simptomele ar putea fi generate de otrăvirea cu uraniu. O mină de uraniu a existat în apropiere, iar specialiştii spun că chimicalele s-ar fi putut răspândi în apa potabilă. Totuşi, medicii nu pot încă explica de ce unii localnici sunt afectaţi, iar alţii nu.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!