Au crescut salariile la privat

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 29 iulie 2016

Salariile primite de către angajații din mediul privat au crescut în primul semestru din 2016, în medie, cu 10%, comparativ cu aceeași perioadă din anul anterior, în timp ce valoarea bonusurilor a fost pe un trend ascendent, de 16%, se arată într-un raport.

Încă din trimestrul I al anului, salariile au avut astfel un avans mediu 8,89%, comparativ cu aceeași perioadă din 2015, în timp ce în T2 creșterea a fost de 10,93%, față de perioada similară din anul anterior, relevă analiza Smartree Workforce Index, realizată de Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de Resurse Umane (HR), scrie Jurnalul.ro.

În ceea ce privește bonusurile oferite de către companii, în perioada ianuarie – iunie 2016, acestea au avut valori mai mari cu circa 16%, față de intervalul similar din anul precedent. De asemenea, în primele trei luni din acest an, s-a înregistrat o creștere de 13,30%, iar în al doilea trimestru de 18,96%, față de perioadele similare din 2015. În medie, bonusurile oferite în primele șase luni din acest an au avut o valoare de aproximativ 146 lei brut/angajat/ lună, conform statisticilor Smartree.

Totodată, beneficiile extra-salariale au fost din ce în ce mai des întâlnite în rândul companiilor, în primele șase luni din an, atât cele lunare (tichete de masă, abonamente medicale la clinici private, decontarea cheltuielilor de transport, abonamente la săli de sport, săli de relaxare), cât și cele ocazionale/punctuale (tichete cadou, prime cu diverse ocazii, cadouri pentru copii în zile speciale etc.).

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!